spisekunst.dk

Ingefærbagt hokkaido

græskaringefærbagningvegetarsund
Ingefærbagt hokkaido

Denne opskrift på ingefærbagt hokkaido græskar er en lækker og sund ret, perfekt som tilbehør eller hovedret. Græskarret bages med ingefær og honning, hvilket giver en fantastisk smagskombination.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hokkaido græskar(vaskes grundigt)
    1 stk
  • olivenolie(kan erstattes med rapsolie)
    2 spsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • friskkværnet sort peber(kan udelades)
    1 tsk
  • frisk ingefær(revet)
    2 spsk
  • honning(kan erstattes med ahornsirup)
    1 spsk
  • cayennepeber(valgfrit for ekstra varme)
    1 tsk
  • citron(saften presses)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    duften af varm luft i køkkenet
  2. 2

    Skær hokkaido græskarret i halve og fjern kernerne.

    10 min
  3. 3

    Skær hver halvdel af græskarret i skiver.

    5 min
  4. 4

    Læg græskarskiverne på en bageplade og dryp med olivenolie.

    2 min
  5. 5

    Drys salt, peber, ingefær, honning og cayennepeber over græskarret.

    3 min
  6. 6

    Bag græskarret i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil de er møre.

    30 min
    200
    græskarret skal være let gyldent og kan nemt gennembrydes med en gaffel
  7. 7

    Tag græskarret ud af ovnen og dryp citronsaft over før servering.

    2 min

Tags

græskaringefærbagningvegetarsund

Kommentarer

Mette

Denne ret er perfekt til efteråret med den søde hokkaido og spicy ingefær!

★★★★★
Thomas

Ingefæren gav en dejlig varme til retten - jeg kunne godt have spist det hele selv!

★★★★
Louise

Det var en lækker og sund ret til madpakken, jeg vil helt sikkert lave det igen.

★★★★