Ingefærbraiseret oksefond

En dyb og aromatisk oksefond med ingefær, perfekt til supper og saucer.
Ingredienser
- okseknogle(gerne med lidt kød på)1 kg
- ingefær(frisk)200 g
- skåret i skiver)og
- løg(groft hakket)2 stk
- gulerod(groft hakket)2 stk
- vand(nok til at dække ingredienserne)3 l
- salt(justeres efter smag)2 tsk
- peberkorn(hele)1 tsk
- laurbærblade(frisk eller tørret)2 stk
- chili(valgfri)1 stk
- varme)ekstra
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
10 min200ovnen er varm - 2
Placer okseknoglerne på en bageplade og rist dem i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne.
30 min200knoglerne er gyldne og dufter ristet - 3
Overfør de ristede knogler til en stor gryde. Tilsæt ingefær, løg, gulerødder, vand, salt, peberkorn, laurbærblade og chili.
5 min - 4
Bring gryden i kog over høj varme, og skru derefter ned for varmen, så det simrer.
5 min - 5
Lad fonden simre i 4 timer, og skum af fedtet, der dannes på overfladen med jævne mellemrum.
240 min - 6
Når tiden er gået, fjern gryden fra varmen og lad den køle af i 30 minutter. SI fonden gennem en fin si for at fjerne faste stoffer.
30 min - 7
Opbevar fonden i en tætsluttende beholder i køleskabet eller fryseren, indtil den skal bruges.
5 min
Tags
Kommentarer
Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med hele familien
Denne ret blev ekstra lækker med tilføjelsen af frisk timian
Fantastisk til madpakken på arbejdet - fyldt med smag og nærende ingredienser