Ingefær-kylling i kakaosovs

En spændende ret med kylling og en krydret kakaosovs, der kombinerer sødme fra honning og bitterhed fra kakao med varme fra ingefær.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i tern)500 g
- ingefær(frisk)2 stk
- hakket)og
- kakaopulver(usødet)1 dl
- kogende vand(til at opløse kakaopulveret)2 dl
- soja sauce(for ekstra smag)3 spsk
- honning(kan justeres efter smag)2 spsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- forårsløg(hakket)2 stk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme.
5 minmedium varmeolie skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt kyllingeternene til panden og steg dem, indtil de er gyldne og gennemstegte.
10 minmedium varmekyllingen skal være gylden og ikke længere rosa - 3
Tilsæt hakket ingefær og steg i yderligere 2 minutter, indtil ingefæren er duftende.
2 minmedium varmeduften af ingefær skal være stærk - 4
Opløs kakaopulveret i kogende vand i en skål og rør godt.
1 miningenkakaopulveret skal være helt opløst - 5
Tilsæt den opløste kakao, soja sauce, honning, salt og peber til panden.
1 miningenblandingen skal være ensartet - 6
Lad saucen simre i 5-7 minutter, så den tykner og smagene blandes.
7 minlav varmesaucen skal være lidt tykkere og dække kyllingen - 7
Server retten varm, pyntet med hakket forårsløg. ved ingen - retterne skal være varme og farverige
Tags
Kommentarer
Ingefær-kylling i kakaosovs er perfekt til en hyggelig middag med vennerne.
Den krydrede smag af ingefær passer godt til den mørke kakaosovs.
Ingefær-kylling i kakaosovs er en spændende kombination, som jeg vil prøve at lave til næste picnic.