Ingredi[fri] havresalat
![Ingredi[fri] havresalat](/_next/image?url=%2Fassets%2Fdk204%2Fhero.png&w=3840&q=75)
En sund og frisk havresalat, der er nem at lave og perfekt til frokost eller som tilbehør. Denne salat kan varieres med forskellige grøntsager og dressinger.
Ingredienser
- havregryn(store eller små havregryn)200 g
- vand(kan erstattes med grøntsagsbouillon for ekstra smag)500 ml
- cherry tomater(halveret)100 g
- agurk(skåret i små tern)100 g
- fetaost(smuldret)50 g
- olivenolie(ekstra jomfru for bedste smag)30 ml
- citronjuice(friskpresset)1 tsk
- honning(kan udelades)1 tsk
- salt(efter smag)1 knivspids
- peber(efter smag)1 knivspids
Fremgangsmåde
- 1
Kog havregrynene i vandet i en gryde over middel varme.
10 minmedium heatNår havregrynene er blevet bløde og absorberet det meste af vandet. - 2
Tag gryden af varmen og lad havregrynene køle af i 10 minutter.
10 minroom temperatureHavregrynene skal være kolde at røre ved. - 3
Bland de afkølede havregryn med cherry tomater, agurk og fetaost i en stor skål.
5 minN/AIngredienserne skal være jævnt fordelt. - 4
I en separat skål, pisk olivenolie, citronjuice, honning, salt og peber sammen.
3 minN/ADressingen skal være godt blandet og ensartet. - 5
Hæld dressingen over salaten og rør forsigtigt, så alt bliver dækket.
2 minN/ASalaten skal være let fugtig men ikke gennemblødt. - 6
Server straks eller lad den stå i køleskabet i 30 minutter for at lade smagene blande sig.
30 minkøleskabSalaten skal være kold og frisk ved servering.
Tags
Kommentarer
Denne havresalat er perfekt til en sund frokost med avocado og cherrytomater.
Jeg tilsatte lidt fetaost til min havresalat og det gav en god saltet smag.
Ingredi[fri] havresalat er ideel til vegetarer med de mange grøntsager og bønner.