spisekunst.dk

Jættehulens Månesmåkager med Havsalt

småkagerhavsaltchokoladechips
Jættehulens Månesmåkager med Havsalt

Jættehulens Månesmåkager med Havsalt er lækre småkager, der kombinerer smør, sukker, havregryn og chokoladechips, drysset med havsalt for at give en dejlig kontrast.

Tid32 min
Portioner24
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • smør(stuetemperatur)
    125 g
  • sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)
    100 g
  • æg(stort)
    1 stk.
  • frilandskyllinger)
    fra
  • Hvedemel
    200 g
  • havregryn(for ekstra bid og tekstur)
    50 g
  • baking soda
    1 tsk.
  • salt
    1 tsk.
  • chokoladechips(mørk chokolade for en rigere smag)
    100 g
  • havsalt(til drys på småkagerne)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C

  2. 2

    Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt ægget og pisk det grundigt ind i smør-sukker blandingen.

    2 min
  4. 4

    I en separat skål, bland hvedemelet, havregryn, baking soda og salt.

    3 min
  5. 5

    Tilsæt de tørre ingredienser til smørblandingen og rør forsigtigt, indtil alt er godt blandet.

    3 min
  6. 6

    Fold chokoladechipsene ind i dejen.

    2 min
  7. 7

    Form små kugler af dej og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys lidt havsalt over hver kugle.

    5 min
  8. 8

    Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne i kanten.

    12 min
    180
    kanterne skal være gyldne, og de skal se let svulmede ud
  9. 9

    Lad småkagerne køle af på bagepladen i 5 minutter, før de flyttes til en bagerist for at køle helt af.

    5 min

Tags

småkagerhavsaltchokoladechips

Kommentarer

Liselotte

Månesmåkagerne med havsalt var perfekte til min hyggelige te-aften

★★★★★
Anders

Jeg kunne tydeligt smage den intense smag af havsalt i hver bid

★★★★
Mette

Disse månesmåkager med havsalt var et hit til picnic i parken

★★★★