Jellingehøjens Linsefrikadeller i Honning-sennepsdyp

Linsefrikadeller inspireret af Jellingehøjens arv, serveret med en lækker honning-sennepsdyp, perfekt til en sund middag eller som snack.
Ingredienser
- linsesort(f.eks. grønne eller brune linser) (kogte og drænet)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset eller finthakket)2 fed
- spidskommen(kan udelades hvis ønskes)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)0.5 tsk
- æg(størrelse M)1 stk
- havregryn(kan bruges som bindemiddel)100 g
- olie(til stegning)2 spsk
- honning(kan justeres efter smag)3 spsk
- sennep(grovkornet eller dijon)1 spsk
- cidereddike(kan erstattes med hvidvinseddike)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at koge linserne, hvis de ikke allerede er kogte. Kog dem i let saltet vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
20 minkogelinserne skal være møre men ikke overkogte - 2
Lad de kogte linser køle af, og hæld dem derefter i en skål. Tilsæt hakket løg, hvidløg, spidskommen, salt, peber, æg og havregryn. Rør godt rundt, indtil massen er ensartet.
10 minstuetemperaturmassens konsistens skal være formbar - 3
Form små frikadeller med hænderne. Varm olie op på en pande over middel varme.
5 minmiddel varmeolie skal være varm, men ikke ryge - 4
Steg frikadellerne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
10 minmiddel varmefrikadellerne skal være gyldne og have en sprød overflade - 5
Forbered honning-sennepsdypet ved at blande honning, sennep og cidereddike i en skål. Rør godt rundt indtil det er glat.
5 minstuetemperaturdypet skal være ensartet og velblandet - 6
Server frikadellerne varme med honning-sennepsdypet ved siden af. ved serveres varmt - frikadellerne skal være varme og dypet skal være flydende
Tags
Kommentarer
De smagte virkelig godt med den søde honning!
Frikadellerne var perfekte til frokostpausen i skoven.
Jeg kunne godt lide sennepssmagen i dypet.