spisekunst.dk

Jellingehøjens Linsefrikadeller i Honning-sennepsdyp

vegetarisksundsnackdansklinsefrikadeller
Jellingehøjens Linsefrikadeller i Honning-sennepsdyp

Linsefrikadeller inspireret af Jellingehøjens arv, serveret med en lækker honning-sennepsdyp, perfekt til en sund middag eller som snack.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • linsesort(f.eks. grønne eller brune linser) (kogte og drænet)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(presset eller finthakket)
    2 fed
  • spidskommen(kan udelades hvis ønskes)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk
  • æg(størrelse M)
    1 stk
  • havregryn(kan bruges som bindemiddel)
    100 g
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • honning(kan justeres efter smag)
    3 spsk
  • sennep(grovkornet eller dijon)
    1 spsk
  • cidereddike(kan erstattes med hvidvinseddike)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at koge linserne, hvis de ikke allerede er kogte. Kog dem i let saltet vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre.

    20 min
    koge
    linserne skal være møre men ikke overkogte
  2. 2

    Lad de kogte linser køle af, og hæld dem derefter i en skål. Tilsæt hakket løg, hvidløg, spidskommen, salt, peber, æg og havregryn. Rør godt rundt, indtil massen er ensartet.

    10 min
    stuetemperatur
    massens konsistens skal være formbar
  3. 3

    Form små frikadeller med hænderne. Varm olie op på en pande over middel varme.

    5 min
    middel varme
    olie skal være varm, men ikke ryge
  4. 4

    Steg frikadellerne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

    10 min
    middel varme
    frikadellerne skal være gyldne og have en sprød overflade
  5. 5

    Forbered honning-sennepsdypet ved at blande honning, sennep og cidereddike i en skål. Rør godt rundt indtil det er glat.

    5 min
    stuetemperatur
    dypet skal være ensartet og velblandet
  6. 6

    Server frikadellerne varme med honning-sennepsdypet ved siden af. ved serveres varmt - frikadellerne skal være varme og dypet skal være flydende

Tags

vegetarisksundsnackdansklinsefrikadeller

Kommentarer

Mette

De smagte virkelig godt med den søde honning!

★★★★★
Anders

Frikadellerne var perfekte til frokostpausen i skoven.

★★★★
Louise

Jeg kunne godt lide sennepssmagen i dypet.

★★★★