Julegranola

Denne julegranola er en lækker blanding af havregryn, nødder, kokos og krydderier, perfekt til at starte dagen eller som en sund snack i juletiden.
Ingredienser
- havregryn(brug store havregryn for bedre tekstur)300 g
- mandler(groft hakkede)100 g
- valnødder(groft hakkede)100 g
- kokosflager(udensukker)50 g
- honning(kan erstattes med sirup for vegansk version)150 g
- smør(kan erstattes med kokosolie for vegansk version)50 g
- kanel(friskmalet for bedst smag)2 tsk
- ingefær(friskrevet eller tørret)1 tsk
- tørrede tranebær(kan erstattes med rosiner)100 g
- chokoladechips(valgfrit)50 g
- smag)ekstra
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm og klar til brug - 2
Smelt smør og honning i en gryde over lav varme, indtil det er flydende.
5 minlav varmeblandingen er ensartet og flydende - 3
Bland havregryn, hakkede mandler, valnødder, kokosflager, kanel og ingefær i en stor skål.
5 minikke relevantingredienserne er godt blandet - 4
Hæld den smeltede blanding over de tørre ingredienser og rør godt rundt, så alt bliver dækket.
3 minikke relevantalle ingredienser er dækket af den smeltede blanding - 5
Fordel granola-blandingen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.
2 minikke relevantblandingen er jævnt fordelt uden klumper - 6
Bag granolaen i ovnen i 20-25 minutter, rør rundt hver
- 7
1
- 8
minut, indtil den er gylden og sprød.
25 min180granolaen er let gylden og dufter dejligt - 9
Tag granolaen ud af ovnen og lad den køle helt af, inden du tilsætter tranebær og chokoladechips.
10 minikke relevantgranolaen er kølet og sprød - 10
Opbevar granolaen i en tætsluttende beholder.
2 minikke relevantgranolaen er klar til opbevaring
Tags
Kommentarer
Julegranolaen med kanel og nødder var perfekt til morgenmaden!
Den sprøde julegranola med tørret frugt var et hit på skovturen!
Min julegranola med havregryn og honning var en god snack til aftensmaden.