spisekunst.dk

Kålfad med hakket oksekød

kåloksekødhverdagsretovnret
Kålfad med hakket oksekød

Et lækkert og nærende kålfad med hakket oksekød, der er fyldt med smag og perfekt til en familieaften. Retten serveres med smeltet ost på toppen.

Tid51 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket oksekød(gerne 5-7% fedt)
    500 g
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • gulerod(revet)
    1 stk
  • hvidkål(skåret i strimler)
    600 g
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    2 dl
  • tomatpuré(for ekstra smag)
    2 spsk
  • paprika(kan være sød eller stærk)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • olie(til stegning)
    1 spsk
  • laurbærblade(for ekstra smag)
    2 stk
  • revet ost(til topping)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm olien i en stor pande over medium varme. Tilsæt den hakkede løg og steg i 3-4 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    4 min
    medium varme
    løget skal være blødt og gennemsigtigt
  2. 2

    Tilsæt det hakkede oksekød til panden og brun det i 5-7 minutter, indtil det er gennemstegt.

    7 min
    medium varme
    kødet skal være brunt og ikke længere rosa
  3. 3

    Tilsæt den revne gulerod, tomatpuré, paprika, salt og peber. Rør godt rundt og lad det stege i yderligere 2 minutter.

    2 min
    medium varme
    alle ingredienser skal være godt blandet
  4. 4

    Tilsæt hvidkålen og grøntsagsbouillonen til panden. Rør rundt og bring det i kog.

    2 min
    medium varme
    bouillonen skal begynde at buldre
  5. 5

    Tilsæt laurbærbladene og dæk panden med låg. Lad det simre i 20 minutter, indtil kålen er mør.

    20 min
    lav varme
    kålen skal være blød, og retten skal dufte dejligt
  6. 6

    Fjern laurbærbladene og drys den revne ost over retten. Lad det stå i 2-3 minutter, indtil osten er smeltet.

    3 min
    lav varme
    osten skal være smeltet og boblende

Tags

kåloksekødhverdagsretovnret

Kommentarer

Karen

Kålfad med hakket oksekød er en lækker og mættende ret til aftensmaden

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt chili for at give retten lidt ekstra bid

★★★★
Maria

Kålfad med hakket oksekød er perfekt til madpakken og holder sig frisk hele dagen

★★★★★