Kaffemarineret aubergine-steak

En lækker og spændende ret, hvor auberginer marineres i kaffe og krydderier, der giver en dyb og kompleks smag. Perfekt som hovedret eller tilbehør.
Ingredienser
- aubergine(vælg friske og faste auberginer)2 stk
- stærk kaffe(kan være brygget fra bønner eller instant)100 ml
- olivenolie(koldpresset)2 spsk
- soja sauce(kan erstattes med tamari for glutenfri version)1 spsk
- honning(kan erstattes med agavesirup for vegansk version)1 tsp
- hvidløgspulver(eller 1 fed friskhakket hvidløg)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- frisk basilikum(kan erstattes med tørret)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skær auberginerne i 1,5 cm tykke skiver.
5 min - 2
I en skål, bland kaffe, olivenolie, soja sauce, honning, hvidløgspulver, salt og peber for at lave marinaden.
5 min - 3
Læg aubergineskiverne i marinaden og lad dem marinere i mindst 30 minutter, gerne længere.
30 min - 4
Forbered en grillpande eller en almindelig pande og varm den op over medium varme.
5 minmedium varmepanden skal være varm, men ikke ryge - 5
Steg aubergineskiverne i 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og møre.
10 minmedium varmeauberginerne skal være brunet i kanten og let bløde - 6
Tag auberginerne af varmen og drys med frisk basilikum inden servering.
2 min
Tags
Kommentarer
Den kaffemarinerede aubergine var en interessant smagsoplevelse!
Perfekt til vegetariske grillfester med vennerne.
Auberginesteaken var lækker sammen med grillet halloumi.