spisekunst.dk

Kaffemarineret aubergine-steak

vegetarisksundmarineringaubergine
Kaffemarineret aubergine-steak

En lækker og spændende ret, hvor auberginer marineres i kaffe og krydderier, der giver en dyb og kompleks smag. Perfekt som hovedret eller tilbehør.

Tid45 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • aubergine(vælg friske og faste auberginer)
    2 stk
  • stærk kaffe(kan være brygget fra bønner eller instant)
    100 ml
  • olivenolie(koldpresset)
    2 spsk
  • soja sauce(kan erstattes med tamari for glutenfri version)
    1 spsk
  • honning(kan erstattes med agavesirup for vegansk version)
    1 tsp
  • hvidløgspulver(eller 1 fed friskhakket hvidløg)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • frisk basilikum(kan erstattes med tørret)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær auberginerne i 1,5 cm tykke skiver.

    5 min
  2. 2

    I en skål, bland kaffe, olivenolie, soja sauce, honning, hvidløgspulver, salt og peber for at lave marinaden.

    5 min
  3. 3

    Læg aubergineskiverne i marinaden og lad dem marinere i mindst 30 minutter, gerne længere.

    30 min
  4. 4

    Forbered en grillpande eller en almindelig pande og varm den op over medium varme.

    5 min
    medium varme
    panden skal være varm, men ikke ryge
  5. 5

    Steg aubergineskiverne i 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og møre.

    10 min
    medium varme
    auberginerne skal være brunet i kanten og let bløde
  6. 6

    Tag auberginerne af varmen og drys med frisk basilikum inden servering.

    2 min

Tags

vegetarisksundmarineringaubergine

Kommentarer

Mette

Den kaffemarinerede aubergine var en interessant smagsoplevelse!

★★★★★
Thomas

Perfekt til vegetariske grillfester med vennerne.

★★★★★
Emma

Auberginesteaken var lækker sammen med grillet halloumi.

★★★★