Kakao-pickles & persille

En innovativ opskrift, der kombinerer den intense smag af kakao med friske persillepickles. Perfekt som tilbehør til kødretter eller som en unik snack.
Ingredienser
- kakao(helst usødet kvalitetskakao)200 g
- eddike(æbleeddike anbefales)500 ml
- sukker(kan erstattes med honning for en mere naturlig smag)300 g
- salt(for at balancere smagen)1 tsk
- frisk persille(kan erstattes med tørret persille)50 g
- vand(til blanchering)1 l
Fremgangsmåde
- 1
Kog vandet i en gryde.
5 min100°Cvandets overflade bobler - 2
Blancher persillen i det kogende vand i 1 minut, tag den derefter op og læg den i isvand for at stoppe tilberedningen.
2 min100°Cpersillen bliver lys grøn - 3
I en ny gryde, kombiner kakao, eddike, sukker og salt. Bring blandingen til en simren.
10 min80°Cblandingen bobler let, og sukkeret er opløst - 4
Tilsæt den blancherede persille til kakao-blandingen, og lad det simre i 5 minutter.
5 min80°Cpersillen er gennemtrængt af smagen, og farven bliver dybere - 5
Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af i 10 minutter.
10 minstue temperaturblandingen skal ikke være varm at røre ved - 6
Hæld kakao-pickles i et steriliseret glas og luk tæt. Lad det stå i køleskabet i mindst 24 timer før servering.
1 minkøleskabglasset skal være fyldt op til kanten, uden luftbobler
Tags
Kommentarer
Kakao-pickles & persille er overraskende lækkert sammen!
Det var perfekt til madpakken med rugbrød og agurk
Jeg synes persillen overdøver smagen af kakao-pickles lidt