spisekunst.dk

Kakao-pickles & persille

kakaopicklespersillesnacktilbehør
Kakao-pickles & persille

En innovativ opskrift, der kombinerer den intense smag af kakao med friske persillepickles. Perfekt som tilbehør til kødretter eller som en unik snack.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kakao(helst usødet kvalitetskakao)
    200 g
  • eddike(æbleeddike anbefales)
    500 ml
  • sukker(kan erstattes med honning for en mere naturlig smag)
    300 g
  • salt(for at balancere smagen)
    1 tsk
  • frisk persille(kan erstattes med tørret persille)
    50 g
  • vand(til blanchering)
    1 l

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog vandet i en gryde.

    5 min
    100°C
    vandets overflade bobler
  2. 2

    Blancher persillen i det kogende vand i 1 minut, tag den derefter op og læg den i isvand for at stoppe tilberedningen.

    2 min
    100°C
    persillen bliver lys grøn
  3. 3

    I en ny gryde, kombiner kakao, eddike, sukker og salt. Bring blandingen til en simren.

    10 min
    80°C
    blandingen bobler let, og sukkeret er opløst
  4. 4

    Tilsæt den blancherede persille til kakao-blandingen, og lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    80°C
    persillen er gennemtrængt af smagen, og farven bliver dybere
  5. 5

    Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af i 10 minutter.

    10 min
    stue temperatur
    blandingen skal ikke være varm at røre ved
  6. 6

    Hæld kakao-pickles i et steriliseret glas og luk tæt. Lad det stå i køleskabet i mindst 24 timer før servering.

    1 min
    køleskab
    glasset skal være fyldt op til kanten, uden luftbobler

Tags

kakaopicklespersillesnacktilbehør

Kommentarer

Mette

Kakao-pickles & persille er overraskende lækkert sammen!

★★★★★
Anders

Det var perfekt til madpakken med rugbrød og agurk

★★★★
Lise

Jeg synes persillen overdøver smagen af kakao-pickles lidt

★★★★★