Kanelbrødet i Rødstræk-tiden

Kanelbrødet er en klassisk dansk bagværk, der er perfekt til hyggelige stunder. Det er blødt, fyldt med kanel og sukker, og har en dejlig gylden skorpe. Ideelt til morgenmad eller som en lækker snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne tipo 00 for en finere struktur)500 gram
- sukker(kan justeres efter smag)75 gram
- gær(frisk gær giver bedst resultat)25 gram
- mælk(skummetmælk kan bruges som alternativ)250 milliliter
- smør(smeltet smør til dejen)100 gram
- salt(for at fremhæve smagen)1 teske
- kanel(kan justeres efter smag)2 teskefulde
- brunt sukker(til fyldet)50 gram
- æg(til pensling)1 styk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt sukker. Lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.
10 minluntgæren skummer og bobler - 2
Bland mel, salt og smeltet smør i en skål. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen i 10 minutter, indtil den er glat.
10 minrumtemperaturdejen skal være elastisk og glat - 3
Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minrumtemperaturdejen skal være steget markant i størrelse - 4
Forbered fyldet ved at blande kanel og brunt sukker i en skål.
5 minrumtemperatursukkeret og kanelen er jævnt blandet - 5
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30x40 cm. Smør fyldet jævnt over dejen.
10 minrumtemperaturfyldet skal dække hele dejfladen - 6
Rul dejen stramt sammen til en stang og skær den i 12 skiver.
5 minrumtemperaturskiverne skal være ensartede - 7
Læg skiverne på en bageplade og lad dem hæve i 30 minutter.
30 minrumtemperaturskiverne skal hæve let - 8
Forvarm ovnen til 180 grader
- 9
Bag kanelbrødet i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne.
30 min180 graderbrødet skal være gyldent og lyde hult, når du banker på bunden - 10
1
- 11
Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres og serveres.
15 minrumtemperaturbrødet skal være svalt og let at skære
Tags
Kommentarer
Kanelbrødet var perfekt til morgenmaden med en kop varm kakao
Den skønne duft af kanel og sukker bredte sig i hele huset
Kanelbrødet var en lækker snack til eftermiddagskaffen