spisekunst.dk

Karameliseret nøddesuppe

suppenødderdessertvegetarisk
Karameliseret nøddesuppe

Karameliseret nøddesuppe er en lækker og cremet suppe lavet med valnødder, karamel og fløde, perfekt til kolde dage.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • valnødder(kan erstattes med andre nødder)
    200 g
  • sukker(brunt sukker giver en dybere smag)
    100 g
  • grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • fløde(kan reduceres for en lettere version)
    200 ml
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk
  • smør(til karamelisering)
    50 g
  • citron(saften tilsmagning)
    1 stk
  • kanelstang(til ekstra smag)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Hak valnødderne groft og sæt dem til side.

    5 min
  2. 2

    Smelt smørret i en stor gryde over middel varme.

    3 min
    160
    smørret skal boble let
  3. 3

    Tilsæt sukkeret og rør rundt, indtil det er opløst og har en lysebrun farve.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt de hakkede valnødder og rør godt rundt, så de dækkes af karamel.

    2 min
  5. 5

    Hæld grøntsagsbouillonen i gryden og bring det i kog.

    5 min
    100
    suppen skal begynde at koge
  6. 6

    Tilsæt fløden, vaniljesukkeret, citronsaften og kanelstangen. Lad det simre i 15 minutter.

    15 min
    80
    suppen skal være cremet og velduftende
  7. 7

    Fjern kanelstangen og blend suppen til en glat konsistens.

    5 min
  8. 8

    Servér suppen varm, evt. med et drys hakede valnødder ovenpå.

    2 min

Tags

suppenødderdessertvegetarisk

Kommentarer

Mette

Den karameliserede smag passer perfekt til den søde nødde smag.

★★★★★
Lars

Suppen var en lækker kombination af nødder og fløde.

★★★★
Ida

Perfekt til en kold efterårsdag med lidt ekstra kanel på toppen.

★★★★