spisekunst.dk

Karameller

karamellersnacksdansk mad
Karameller

Lækre, hjemmelavede karameller, der smelter på tungen. Perfekte som en sød snack eller gave.

Tid145 min
Portioner20
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • sukker(gerne økologisk)
    200 g
  • smør(usaltet)
    100 g
  • fløde(gerne fuldfed)
    100 ml
  • lys sirup(kan erstattes med majs- eller agavesirup)
    1 tsk
  • vaniljesukker(kan være hjemmelavet)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    I en gryde, kom sukker og sirup i og varm det op over medium varme.

    5 min
    medium varme
    sukkeret skal smelte og danne en gylden sirup
  2. 2

    Tilsæt smørret og rør godt, indtil det er smeltet og blandet med sukkermassen.

    2 min
    medium varme
    blandingen skal være ensartet og lækker duftende
  3. 3

    Sænk varmen og tilsæt fløden, vaniljesukker og salt, og rør grundigt.

    2 min
    lav varme
    konsistensen skal være glat og cremet
  4. 4

    Lad blandingen simre i ca. 20-25 minutter under omrøring indtil den når en temperatur på 120°C.

    25 min
    120 grader Celsius
    karamellen skal være tyk og klæbrig, og have en rødlig farve
  5. 5

    Hæld massen i en forberedt bageform foret med bagepapir og lad det køle af i ca. 2 timer.

    120 min
    stuetemperatur
    karamellen skal være fast at røre ved
  6. 6

    Skær karamellen ud i små stykker og pak dem ind i bagepapir.

    10 min
    stuetemperatur
    stykkerne skal være lette at skære uden at klæbe

Tags

karamellersnacksdansk mad

Kommentarer

Sarah

Karamellerne med lakrids var lige det søde, jeg havde brug for!

★★★★★
Morten

De bløde karameller med karamel var perfekte til min madpakke på arbejdet.

★★★★
Emma

Karamellerne med havsalt var en lækker snack på skovturen i dag.

★★★★