Kartoffelvaffel med gedeost

En lækker opskrift på sprøde kartoffelvafler med smuldret gedeost, perfekt som en spændende forret eller let hovedret.
Ingredienser
- kartofler(skrællet og revet)500 g
- gedeost(smuldret)150 g
- æg(store)2 stk
- hvedemel(kan erstattes med glutenfrit mel)100 g
- bagepulver(for at give luftighed)1 tsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- mælk(kan være plantebaseret)50 ml
- olie(til pensling af vaffeljernet)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm vaffeljernet til medium varme.
5 minmedium varmevaffeljernet skal være varmt, og duft af varm metal skal mærkes - 2
I en stor skål, kombiner de revne kartofler, æg, hvedemel, bagepulver, salt og mælk. Rør godt sammen indtil det hele er blandet.
5 min - 3
Tilsæt smuldret gedeost til dejen og rør forsigtigt indtil det er jævnt fordelt.
2 min - 4
Pensl vaffeljernet med olie, og hæld en passende mængde dej i jernet. Luk vaffeljernet og lad det bage.
5 min - 5
Bag i cirka 5 minutter, eller indtil vaflerne er gyldne og sprøde.
5 min - 6
Gentag processen med resten af dejen, og server vaflerne varme med en smule ekstra gedeost eller en grøn salat.
10 min
Tags
Kommentarer
Kartoffelvaffel med gedeost er perfekt til en hyggelig brunch
Jeg tilføjede lidt friske urter for ekstra smag
Disse kartoffelvafler med gedeost var et hit til picnicen i parken