spisekunst.dk

Kartoffelvaffel med gedeost

vaflerkartoflergedeostvegetarisk
Kartoffelvaffel med gedeost

En lækker opskrift på sprøde kartoffelvafler med smuldret gedeost, perfekt som en spændende forret eller let hovedret.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(skrællet og revet)
    500 g
  • gedeost(smuldret)
    150 g
  • æg(store)
    2 stk
  • hvedemel(kan erstattes med glutenfrit mel)
    100 g
  • bagepulver(for at give luftighed)
    1 tsk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • mælk(kan være plantebaseret)
    50 ml
  • olie(til pensling af vaffeljernet)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm vaffeljernet til medium varme.

    5 min
    medium varme
    vaffeljernet skal være varmt, og duft af varm metal skal mærkes
  2. 2

    I en stor skål, kombiner de revne kartofler, æg, hvedemel, bagepulver, salt og mælk. Rør godt sammen indtil det hele er blandet.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt smuldret gedeost til dejen og rør forsigtigt indtil det er jævnt fordelt.

    2 min
  4. 4

    Pensl vaffeljernet med olie, og hæld en passende mængde dej i jernet. Luk vaffeljernet og lad det bage.

    5 min
  5. 5

    Bag i cirka 5 minutter, eller indtil vaflerne er gyldne og sprøde.

    5 min
  6. 6

    Gentag processen med resten af dejen, og server vaflerne varme med en smule ekstra gedeost eller en grøn salat.

    10 min

Tags

vaflerkartoflergedeostvegetarisk

Kommentarer

Lise

Kartoffelvaffel med gedeost er perfekt til en hyggelig brunch

★★★★★
Mads

Jeg tilføjede lidt friske urter for ekstra smag

★★★★
Laura

Disse kartoffelvafler med gedeost var et hit til picnicen i parken

★★★★★