Kartoffelgratineret broccoli

Kartoffelgratineret broccoli er en lækker og cremet ret, der kombinerer sprød broccoli med bløde kartofler og en lækker ostesauce. Perfekt som tilbehør eller hovedret.
Ingredienser
- broccoli(frisk eller frossen)500 g
- kartofler(skrællet og skåret i tynde skiver)700 g
- fløde(kan være madlavningsfløde eller fuldfed)200 ml
- revet ost(fx mozzarella eller cheddar)100 g
- smør(til smørretning af formen)50 g
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
- muskatnød(revet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Kog broccolien i let saltet vand i 3-4 minutter, indtil den er let blød, men stadig sprød. Dræn og skyl med koldt vand.
5 minn/abroccolien skal være grøn og sprød - 3
Smør en bageform med smør. Læg et lag af kartoffelskiver i bunden af formen og krydder med salt, peber og muskatnød.
5 minn/akartoflerne skal være jævnt fordelt - 4
Læg et lag af broccoli ovenpå kartoflerne og addér endnu et lag kartoffelskiver. Fortsæt med at skifte lag indtil ingredienserne er brugt.
10 minn/alagene skal være jævnt fordelt - 5
Hæld fløden over kartoffel- og broccolilagene. Drys den revne ost over toppen.
5 minn/afløden skal dække jævnt, og osten skal være drysset over - 6
Bag retten i ovnen i 40-50 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og osten er gylden og boblende.
50 min200osten skal være gylden og retten skal dufte lækkert - 7
Lad retten hvile i 5-10 minutter før servering.
10 minn/aretten skal være lettere kølet af, men stadig varm
Tags
Kommentarer
Kartoffelgratineringen var sprød og lækker
Broccolien var perfekt tilberedt
Denne ret er ideel til vegetarisk aftensmad