spisekunst.dk

Kartoffelgratineret broccoli

vegetariskgratinbroccolikartofler
Kartoffelgratineret broccoli

Kartoffelgratineret broccoli er en lækker og cremet ret, der kombinerer sprød broccoli med bløde kartofler og en lækker ostesauce. Perfekt som tilbehør eller hovedret.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • broccoli(frisk eller frossen)
    500 g
  • kartofler(skrællet og skåret i tynde skiver)
    700 g
  • fløde(kan være madlavningsfløde eller fuldfed)
    200 ml
  • revet ost(fx mozzarella eller cheddar)
    100 g
  • smør(til smørretning af formen)
    50 g
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(til smag)
    1 tsk
  • muskatnød(revet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Kog broccolien i let saltet vand i 3-4 minutter, indtil den er let blød, men stadig sprød. Dræn og skyl med koldt vand.

    5 min
    n/a
    broccolien skal være grøn og sprød
  3. 3

    Smør en bageform med smør. Læg et lag af kartoffelskiver i bunden af formen og krydder med salt, peber og muskatnød.

    5 min
    n/a
    kartoflerne skal være jævnt fordelt
  4. 4

    Læg et lag af broccoli ovenpå kartoflerne og addér endnu et lag kartoffelskiver. Fortsæt med at skifte lag indtil ingredienserne er brugt.

    10 min
    n/a
    lagene skal være jævnt fordelt
  5. 5

    Hæld fløden over kartoffel- og broccolilagene. Drys den revne ost over toppen.

    5 min
    n/a
    fløden skal dække jævnt, og osten skal være drysset over
  6. 6

    Bag retten i ovnen i 40-50 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og osten er gylden og boblende.

    50 min
    200
    osten skal være gylden og retten skal dufte lækkert
  7. 7

    Lad retten hvile i 5-10 minutter før servering.

    10 min
    n/a
    retten skal være lettere kølet af, men stadig varm

Tags

vegetariskgratinbroccolikartofler

Kommentarer

Trine

Kartoffelgratineringen var sprød og lækker

★★★★★
Morten

Broccolien var perfekt tilberedt

★★★★
Camilla

Denne ret er ideel til vegetarisk aftensmad

★★★★