spisekunst.dk

Kartoffelkage med muskatflair

kagedessertkartoflermuskatnød
Kartoffelkage med muskatflair

En lækker og saftig kartoffelkage med en spændende smag af muskatnød. Perfekt som dessert eller til kaffen.

Tid80 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kartofler(kogte og moste)
    500 g
  • sukker(gerne rørsukker for dybere smag)
    200 g
  • smør(smeltet)
    100 g
  • æg(store og friske)
    4 stk
  • muskatnød(friskrevet for bedste smag)
    1 tsk
  • vaniljesukker(kan erstattes med en vaniljestang)
    1 tsk
  • bagepulver(for at give kagen luftighed)
    1 tsk
  • hvedemel(sigtet)
    200 g
  • mandler(groft hakkede)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm, når den er klar
  2. 2

    Skræl kartoflerne og kog dem møre i ca. 20 minutter.

    20 min
    koge
    kartoflerne skal være let møre, men ikke smattede
  3. 3

    Dræn kartoflerne og mos dem grundigt.

    5 min
  4. 4

    I en stor skål, bland den moste kartoffel med sukker, smeltet smør, æg, muskatnød, vaniljesukker og bagepulver.

    10 min
  5. 5

    Sigt hvedemelet i blandingen og rør indtil det er lige blandet.

    5 min
  6. 6

    Tilsæt de hakkede mandler og rør dem forsigtigt ind.

    2 min
  7. 7

    Hæld dejen i en smurt bageform og glat overfladen.

    5 min
  8. 8

    Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

    50 min
    180
    kagen skal være let gylden og fast at røre ved
  9. 9

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud og køler helt af på en bagerist.

    10 min

Tags

kagedessertkartoflermuskatnød

Kommentarer

Mette

Kartoffelkagen var lækker med den friske muskatnød

★★★★★
Lars

Perfekt til madpakken med en lækker salat ved siden af

★★★★
Ida

Kartoffelkagen med muskatflair var en dejlig overraskelse til picnic i skoven

★★★★★