spisekunst.dk

Klassisk hønsesalat

salathønsesalatforretfrokost
Klassisk hønsesalat

Klassisk hønsesalat lavet med kogt hønsekød, mayonnaise, fløde, friske æbler, gulerødder og valnødder. En lækker og cremet ret, perfekt som pålæg eller til frokost.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kogt hønsekød(revet eller skåret i små tern)
    300 g
  • mayonnaise(kan være hjemmelavet eller købe)
    100 g
  • fløde(for en cremet konsistens)
    50 g
  • æble(skåret i små tern)
    1 stk
  • sødt æble)
    et
  • gulerod(revet)
    100 g
  • valnødder(groft hakkede)
    50 g
  • citronsaft(friskpresset for bedre smag)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • forårsløg(finthakket til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered alle ingredienserne ved at skære hønsekødet, æblet og guleroden i små tern.

    10 min
  2. 2

    I en stor skål, kombiner kogt hønsekød, mayonnaise, fløde, æble, gulerod og valnødder. Rør godt rundt.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag til og juster krydderierne efter behov.

    2 min
  4. 4

    Dæk skålen med plastfolie og lad hønsesalaten hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, så smagene kan udvikle sig.

    30 min
    køleskab
    Salaten skal være kold og smagene integreret.
  5. 5

    Server hønsesalaten på et fad og pynt med finthakket forårsløg.

    5 min

Tags

salathønsesalatforretfrokost

Kommentarer

Mette

Den klassiske hønsesalat med sprøde baconstykker var himmelsk!

★★★★★
Lars

Perfekt til en picnic i parken med vennerne!

★★★★★
Lone

Jeg foretrækker min hønsesalat med druer og valnødder for ekstra sødme og crunch

★★★★