Klassisk kringle

Klassisk kringle er en traditionel dansk bagværk, kendetegnet ved sin sprøde skorpe og bløde indre. Perfekt til kaffe eller te.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre glutenudvikling)500 g
- gær(fresk gær)25 g
- mælk(let opvarmet)250 ml
- sukker(kan justeres efter smag)75 g
- smør(blødt)100 g
- og dej)pensling
- æg(til pensling)1 stk.
- salt(for smag)1 tsk.
- perlesukker(til drys)100 g
- stødt kardemomme(valgfrit)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den let opvarmede mælk i en stor skål.
5 miningengæren skal være helt opløst - 2
Tilsæt sukker, salt, blødt smør, og kardemomme til mælkeblandingen.
2 miningenblandingen skal være ensartet - 3
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt indtil den er glat og elastisk.
10 miningendejen skal være blød og smidig - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med klæde i ca. 1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minlunt steddejen skal være dobbelt så stor - 5
Del dejen i to og rul hver del til en lang stang, der formes til en kringle.
10 miningendejen skal være let at forme - 6
Læg kringlerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
30 minlunt stedkringlerne skal hæve let - 7
Tænd ovnen på 200 grader Celsius.
5 min200ingen - 8
Pensl kringlerne med et sammenpisket æg og drys perlesukker over.
5 miningenægget skal dække hele overfladen - 9
Bag kringlerne i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.
20 min200de skal være gyldne og lyde hule, når man banker på dem - 10
1
- 11
Lad dem køle af på en bagerist inden servering.
10 miningende skal være let kolde at røre ved
Tags
Kommentarer
Den klassiske kanel giver en skøn smag
Perfekt til morgenmad med en god kop kaffe
Kringle er altid et hit til fødselsdage