Klassisk lasagne

En klassisk lasagne med lag af oksekødssovs, béchamelsauce og pasta, der er perfekt til en familiemiddag.
Ingredienser
- hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød)400 g
- løg(finthakket)2 stk.
- hvidløg(finthakket)2 fed
- hakkede tomater på dåse(kan også være friske tomater)400 g
- tomatpuré(giver ekstra smag)140 g
- tørret oregano(kan erstattes med frisk oregano)1 tsk.
- tørret basilikum(kan erstattes med frisk basilikum)1 tsk.
- lasagneplader(kan være friske eller tørrede)12 stk.
- mælk(helst sødmælk)500 ml
- smør(til béchamelsauce)50 g
- hvedemel(til béchamelsauce)50 g
- revet ost(fx mozzarella eller parmesan)100 g
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader
- 2
Steg løg og hvidløg i en gryde med lidt olie, indtil de er bløde.
5 minmedium varmeløgene er gennemsigtige - 3
Tilsæt hakket oksekød og brun det af.
10 minmedium varmekødet er ikke længere rosa - 4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.
15 minlow varmesovsens smag er intensiveret - 5
Smelt smørret i en anden gryde og tilsæt hvedemelet. Rør rundt i 1 minut.
1 minmedium varmemelet begynder at dufte nøddeagtigt - 6
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring for at undgå klumper. Lad saucen tykne i 5-7 minutter.
7 minmedium varmesaucen er blevet cremet - 7
Læg et lag kød-sofsy, et lag lasagneplader, og et lag béchamelsauce i et ovnfast fad. Gentag indtil ingredienserne er brugt.
10 minnonelagen er ensartet og godt fordelt - 8
Afslut med béchamelsauce og drys revet ost over.
5 minnoneosten dækker saucen - 9
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og boblende.
35 min180overfladen er gyldenbrun - 10
1
- 11
Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
10 minnonelasagnen er lettere at skære
Tags
Kommentarer
Den klassiske lasagne med masser af ost var simpelthen himmelsk!
Jeg tilføjede ekstra friske cherrytomater til min lasagne - det gav en dejlig frisk smag.
Lasagnen var perfekt til madpakken dagen efter - den smagte stadig fantastisk!