Klejner med fuldkorn

Klejner med fuldkorn er en sundere version af den klassiske julesnack. De er sprøde og lækre, perfekte til kaffen eller som en sød snack.
Ingredienser
- fuldkornshvedemel(kan være økologisk)250 g
- smør(skal være blødt og gerne økologisk)100 g
- sukker(kan reduceres efter smag)75 g
- æg(store æg)1 stk
- kardemomme(kan udelades)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
- fløde(kan erstattes med mælk)1 dl
- olie til friturestegning(vegetabilsk olie anbefales)1 l
Fremgangsmåde
- 1
Start med at blande fuldkornshvedemelet, sukker, kardemomme og salt i en skål.
5 min - 2
Tilsæt det bløde smør og ægget, og ælt dejen sammen, indtil den er ensartet.
10 min - 3
Tilsæt fløden lidt ad gangen, indtil dejen er fast, men stadig let klistret.
5 min - 4
Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
30 min - 5
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm og skær den i strimler og derefter i passende stykker.
10 min - 6
Varm olien op i en gryde til ca. 180 grader Celsius.
10 min180olien skal være varm nok til, at et lille stykke dej bobler, når det tilsættes - 7
Frituresteg klejnerne i olien i ca. 3-4 minutter, eller indtil de er gyldne.
4 min180klejnerne er flot gyldne og flyder til overfladen - 8
Tag klejnerne op og lad dem dryppe af på et papirhåndklæde.
2 min
Tags
Kommentarer
Klejner med fuldkorn er perfekte til brunch med veninderne!
Disse klejner med fuldkorn var en lækker snack til eftermiddagskaffen.
Mine børn elskede at have klejner med fuldkorn med i madpakken - sundt og lækkert!