Knæprøtet Timianbrød (EF-fest 1972)

Knæprøtet Timianbrød er et lækkert, aromatisk brød med en sprød skorpe og en blød indre. Perfekt til festlige lejligheder eller som tilbehør til en god suppe.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere konsistens)500 g
- gær(f fresh yeast eller tørgær)25 g
- vand(lunkent)300 ml
- grader)37
- salt(kan justeres efter smag)10 g
- timian(frisk eller tørret)5 g
- olivenolie(kvalitetsolie anbefales)15 ml
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
5 min37 gradergæren skal være godt opløst og vandet lunt - 2
Tilsæt hvedemelet, saltet, timianen og olivenolie til skålen. Rør ingredienserne sammen indtil de danner en dej.
10 min - 3
Ælt dejen på et meldrysset bord i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Læg dejen i en skål, dæk den til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 5
Forvarm ovnen til 220 grader.
10 min220 graderovnen skal være varm, og man kan mærke varmen fra åbningen - 6
Form dejen til et brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad det hæve i 30 minutter.
30 min - 7
Bag brødet i ovnen i 25-30 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.
30 min220 graderbrødet skal være gyldent og have en sprød skorpe - 8
Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist.
15 min
Tags
Kommentarer
De friske timiankviste gav en skøn smag til brødet!
Brødet var perfekt til madpakken med en skive ost og agurk
Timianbrødet var det oplagte valg til picnic i skoven