Knuste kartofler med marcipan

En spændende og sød variant af knuste kartofler, hvor marcipan tilføjer en unik smag og konsistens. Perfekt som tilbehør til festlige retter.
Ingredienser
- kartofler(små)800 g
- marcipan(høj kvalitet)100 g
- smør(saltet smør)50 g
- salt(til kogevandet)1 tsk
- frisk persille(hakket)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Læg dem i en gryde med koldt vand og tilsæt salt.
5 minN/Akartoflerne skal være dækket af vand - 2
Bring vandet i kog, og lad kartoflerne koge i 20-25 minutter, indtil de er møre.
25 minN/Akartoflerne skal være let møre, men ikke smattede - 3
Dræn kartoflerne og lad dem dampe af i et minut. Læg dem derefter tilbage i gryden.
2 minN/Akartoflerne skal være tørre - 4
Tilsæt smørret til kartoflerne og mos dem let med en gaffel, så de bliver let knuste.
3 minN/Akartoflerne skal være let mosede med synlige stykker - 5
Riv marcipanen og bland den i de knuste kartofler. Rør forsigtigt for at undgå at kartoflerne bliver helt glatte.
3 minN/Amarcipanen skal være jævnt fordelt - 6
Server de knuste kartofler varme, pyntet med hakket persille.
1 minN/Aretterne skal være varme og garnituret skal være friskt
Tags
Kommentarer
De knuste kartofler med marcipan var en lækker overraskelse til dessert!
Jeg synes kombinationen af kartofler og marcipan var lidt underlig, men det smagte faktisk ret godt!
Disse knuste kartofler med marcipan var en perfekt snack til picnic i parken.