spisekunst.dk

København Kålroulade mindet om Reformationen

kålhovedretdansktraditionel
København Kålroulade mindet om Reformationen

En lækker og traditionel ret, hvor hvidkål rulles omkring en fyldig blanding af hakket kød og ris, toppet med fløde og ost og derefter bagt til perfektion.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvidkål(frisk)
    500 g
  • sæson)
    for
  • hakket oksekød(kan erstattes med svinekød)
    300 g
  • ris(korte korn)
    100 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    2 fed
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    0.5 tsk
  • fløde(kan være madlavningsfløde)
    1 dl
  • revet ost(fx cheddar eller gouda)
    50 g
  • olie(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered hvidkålen: tag de yderste blade af og blancher dem i kogende vand i 3-5 minutter, indtil de er bløde.

    5 min
  2. 2

    Kog risene i saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Dræn dem og lad dem køle af.

    15 min
  3. 3

    Steg løg og hvidløg i olie i en pande over medium varme i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    180
    løgene skal være bløde og let gyldne
  4. 4

    Bland det hakkede kød, de kogte ris, de stegte løg og hvidløg, salt og peber i en skål.

    5 min
  5. 5

    Tag et blancheret hvidkålsblad og læg en skefuld af fyldet i midten. Rul bladet omkring fyldet og luk det godt.

    10 min
  6. 6

    Placer kålrouladerne i et ovnfast fad. Hæld fløden over og drys med revet ost.

    5 min
  7. 7

    Bag kålrouladerne i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og varme igennem.

    30 min
    200
    osten skal være smeltet og let gylden

Tags

kålhovedretdansktraditionel

Kommentarer

Mette

Kålrouladen var fyldt med saftig svinekød og bacon - lige min smag!

★★★★★
Anders

Jeg synes, at det var en sjov idé at kombinere kål og kød - det gav en interessant smagsprofil.

★★★★
Anne

Kålrouladen mindede mig om en hyggelig søndagsmiddag med familien - perfekt til en afslappende weekend.

★★★★