København Kålroulade mindet om Reformationen

En lækker og traditionel ret, hvor hvidkål rulles omkring en fyldig blanding af hakket kød og ris, toppet med fløde og ost og derefter bagt til perfektion.
Ingredienser
- hvidkål(frisk)500 g
- sæson)for
- hakket oksekød(kan erstattes med svinekød)300 g
- ris(korte korn)100 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust)2 fed
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet)0.5 tsk
- fløde(kan være madlavningsfløde)1 dl
- revet ost(fx cheddar eller gouda)50 g
- olie(til stegning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered hvidkålen: tag de yderste blade af og blancher dem i kogende vand i 3-5 minutter, indtil de er bløde.
5 min - 2
Kog risene i saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Dræn dem og lad dem køle af.
15 min - 3
Steg løg og hvidløg i olie i en pande over medium varme i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 min180løgene skal være bløde og let gyldne - 4
Bland det hakkede kød, de kogte ris, de stegte løg og hvidløg, salt og peber i en skål.
5 min - 5
Tag et blancheret hvidkålsblad og læg en skefuld af fyldet i midten. Rul bladet omkring fyldet og luk det godt.
10 min - 6
Placer kålrouladerne i et ovnfast fad. Hæld fløden over og drys med revet ost.
5 min - 7
Bag kålrouladerne i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og varme igennem.
30 min200osten skal være smeltet og let gylden
Tags
Kommentarer
Kålrouladen var fyldt med saftig svinekød og bacon - lige min smag!
Jeg synes, at det var en sjov idé at kombinere kål og kød - det gav en interessant smagsprofil.
Kålrouladen mindede mig om en hyggelig søndagsmiddag med familien - perfekt til en afslappende weekend.