spisekunst.dk

Kokosris & porretomat-relish

vegetariskglutenfriasiatisk inspireret
Kokosris & porretomat-relish

En lækker kombination af cremede kokosris og en frisk porretomat-relish, der bringer en smagfuld kontrast til retten. Ideel til både hverdagsmad og festlige anledninger.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • jasminris(kan også bruge basmati)
    200 g
  • kokosmælk(fuldfed for bedre smag)
    400 ml
  • porre(skåret i fine ringe)
    1 stk
  • cherrytomater(halverede)
    200 g
  • olivenolie(kan erstattes af rapsolie)
    2 spsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(kan være friskkværnet for bedre smag)
    1 tsk
  • sukker(for at balancere syren fra tomaterne)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl jasminrisene grundigt under koldt vand, indtil vandet er klart.

    5 min
  2. 2

    Kog risene i en gryde med kokosmælk og salt. Bring det til kog, og sænk derefter varmen til lav. Dæk gryden til.

    15 min
    lav varme
    risene skal være møre og kokosmælken absorberet
  3. 3

    I en anden pande, opvarm olivenolien over medium varme. Tilsæt porrerne og sautér dem i 5 minutter, indtil de er bløde.

    5 min
    medium varme
    porrerne skal være bløde og let gyldne
  4. 4

    Tilsæt cherrytomaterne, sukker, peber og lidt salt til porrerne. Sautér i yderligere 3-5 minutter, indtil tomaterne begynder at koge og afgive saft.

    5 min
    medium varme
    tomaterne skal være bløde og saftige
  5. 5

    Når risene er færdige, tag dem af varmen og lad dem hvile i 5 minutter, før de fluffes med en gaffel.

    5 min
  6. 6

    Server kokosrisene med porretomat-relishen ovenpå.

    1 min

Tags

vegetariskglutenfriasiatisk inspireret

Kommentarer

Mette

Kokosrisene gav en dejlig eksotisk smag til retten.

★★★★★
Anders

Porretomat-relishen var frisk og syrlig - perfekt til sommermiddagen.

★★★★
Maria

Denne ret var en hit til picnic i parken - let at transportere og super velsmagende.

★★★★★