Kokosris & porretomat-relish

En lækker kombination af cremede kokosris og en frisk porretomat-relish, der bringer en smagfuld kontrast til retten. Ideel til både hverdagsmad og festlige anledninger.
Ingredienser
- jasminris(kan også bruge basmati)200 g
- kokosmælk(fuldfed for bedre smag)400 ml
- porre(skåret i fine ringe)1 stk
- cherrytomater(halverede)200 g
- olivenolie(kan erstattes af rapsolie)2 spsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(kan være friskkværnet for bedre smag)1 tsk
- sukker(for at balancere syren fra tomaterne)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl jasminrisene grundigt under koldt vand, indtil vandet er klart.
5 min - 2
Kog risene i en gryde med kokosmælk og salt. Bring det til kog, og sænk derefter varmen til lav. Dæk gryden til.
15 minlav varmerisene skal være møre og kokosmælken absorberet - 3
I en anden pande, opvarm olivenolien over medium varme. Tilsæt porrerne og sautér dem i 5 minutter, indtil de er bløde.
5 minmedium varmeporrerne skal være bløde og let gyldne - 4
Tilsæt cherrytomaterne, sukker, peber og lidt salt til porrerne. Sautér i yderligere 3-5 minutter, indtil tomaterne begynder at koge og afgive saft.
5 minmedium varmetomaterne skal være bløde og saftige - 5
Når risene er færdige, tag dem af varmen og lad dem hvile i 5 minutter, før de fluffes med en gaffel.
5 min - 6
Server kokosrisene med porretomat-relishen ovenpå.
1 min
Tags
Kommentarer
Kokosrisene gav en dejlig eksotisk smag til retten.
Porretomat-relishen var frisk og syrlig - perfekt til sommermiddagen.
Denne ret var en hit til picnic i parken - let at transportere og super velsmagende.