spisekunst.dk

Koldskål med kokosmælk

dessertkoldskålsommerkokos
Koldskål med kokosmælk

Koldskål med kokosmælk er en lækker og eksotisk variant af den klassiske danske dessert. Den cremede konsistens fra kokosmælken og yoghurten kombineres med en sød og syrlig smag fra citronsaft og vanilje.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kokosmælk(brug gerne en god kvalitet uden tilsætningsstoffer)
    500 ml
  • tyk yoghurt(kan være græsk yoghurt for ekstra cremethed)
    250 ml
  • sukker(juster efter smag)
    100 g
  • vaniljesukker(kan erstattes med en vaniljestang)
    1 tsk
  • citron(saften presses)
    1 stk
  • knuste kiks(kan være digestive eller kammerjunkere)
    100 g
  • kokosflager(kan ristes for ekstra smag)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Hæld kokosmælk, tyk yoghurt, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en skål.

    5 min
    ingen
    blandingen skal være ensartet og cremet
  2. 2

    Rør ingredienserne godt sammen med en piskeris eller en håndmikser.

    3 min
    ingen
    ingen klumper skal være synlige
  3. 3

    Lad koldskålen trække i køleskabet i minimum 1 time, så smagene kan udvikles.

    60 min
    køleskab
    blandingen skal være kold ved servering
  4. 4

    Server koldskålen i skåle og drys med knuste kiks og kokosflager.

    5 min
    ingen
    koldskålen skal være frisk og indbydende

Tags

dessertkoldskålsommerkokos

Kommentarer

Lise

Koldskål med kokosmælk er perfekt til en varm sommerdag!

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt revet citronskal for ekstra friskhed.

★★★★
Maria

Koldskål med kokosmælk er fantastisk som dessert efter en god grillmiddag.

★★★★★