Koteletter i fad med svampe og tomat

En lækker og simpel ret med svinekoteletter, svampe og tomater, der bages i ovnen. Perfekt til en familiemiddag.
Ingredienser
- koteletter(svinekoteletter)4 stk
- ben for mere smag)med
- champignon(friske)250 g
- løg(groft hakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- hakkede tomater(på dåse)400 g
- fløde(madlavningsfløde)2 dl
- salt(juster efter smag)2 tsk
- peber(nyslået sort peber)1 tsk
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- revet ost(til gratinering)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Varm olien op i en stor pande over medium varme. Steg koteletterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne.
8 minmediumkoteletterne skal være gyldne og have en stegeskorpe - 3
Tilsæt løg og hvidløg til panden og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil løgene er bløde.
3 minmediumløgene skal være klare og duftende - 4
Tilsæt champignon og steg i ca. 5 minutter, indtil de er let gyldne.
5 minmediumchampignonerne skal være bløde og let gyldne - 5
Tilsæt de hakkede tomater, fløde, salt, peber og timian. Rør godt rundt og lad det simre i 5 minutter.
5 minmediumsaucen skal være godt blandet og let tyknet - 6
Læg koteletterne i et ovnfast fad og hæld svampe- og tomatsaucen over. Dæk evt. med revet ost.
2 min - 7
Bag retten i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil koteletterne er gennemstegte.
30 min200koteletterne skal være møre og gennemstegte
Tags
Kommentarer
Koteletterne var saftige og møre, perfekt med de friske svampe
Tomaterne gav retten en dejlig friskhed
Denne ret var hurtig at lave og passede godt til en travl hverdag