spisekunst.dk

Koteletter i fad med svampe og tomat

kotelettersvampetomatovnretdansk mad
Koteletter i fad med svampe og tomat

En lækker og simpel ret med svinekoteletter, svampe og tomater, der bages i ovnen. Perfekt til en familiemiddag.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • koteletter(svinekoteletter)
    4 stk
  • ben for mere smag)
    med
  • champignon(friske)
    250 g
  • løg(groft hakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • hakkede tomater(på dåse)
    400 g
  • fløde(madlavningsfløde)
    2 dl
  • salt(juster efter smag)
    2 tsk
  • peber(nyslået sort peber)
    1 tsk
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • revet ost(til gratinering)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Varm olien op i en stor pande over medium varme. Steg koteletterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    8 min
    medium
    koteletterne skal være gyldne og have en stegeskorpe
  3. 3

    Tilsæt løg og hvidløg til panden og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil løgene er bløde.

    3 min
    medium
    løgene skal være klare og duftende
  4. 4

    Tilsæt champignon og steg i ca. 5 minutter, indtil de er let gyldne.

    5 min
    medium
    champignonerne skal være bløde og let gyldne
  5. 5

    Tilsæt de hakkede tomater, fløde, salt, peber og timian. Rør godt rundt og lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    medium
    saucen skal være godt blandet og let tyknet
  6. 6

    Læg koteletterne i et ovnfast fad og hæld svampe- og tomatsaucen over. Dæk evt. med revet ost.

    2 min
  7. 7

    Bag retten i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil koteletterne er gennemstegte.

    30 min
    200
    koteletterne skal være møre og gennemstegte

Tags

kotelettersvampetomatovnretdansk mad

Kommentarer

Mette

Koteletterne var saftige og møre, perfekt med de friske svampe

★★★★★
Jakob

Tomaterne gav retten en dejlig friskhed

★★★★
Lise

Denne ret var hurtig at lave og passede godt til en travl hverdag

★★★★