Kung Pao Kylling

En klassisk kinesisk ret med kylling, jordnødder, og en krydret sauce, perfekt til middag.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i terninger)500 g
- majsstivelse(til panering)3 spsk
- soyasaus(gerne mørk for mere smag)2 spsk
- risvinseddike(kan erstattes med æblecidereddike)1 spsk
- jordnøddeolie(kan også bruge vegetabilsk olie)2 spsk
- hvidløg(finthakket)3 fed
- forårsløg(skåret i skrå skiver)2 stk
- ristede jordnødder(kan være saltede eller usaltede)1 tasse
- sukker(kan justeres efter smag)1 tsk
- tørrede chilier(justér efter ønsket styrke)6 stk
- sesamolie(til smagsforstærkning)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Mariner kyllingeterningerne med 1 spsk soyasaus, 1 spsk majsstivelse og 1 spsk risvinseddike i 15 minutter.
15 minstuetemperaturkyllingen skal være godt dækket af marinaden - 2
Varm jordnøddeolien op i en wok eller stor pande over høj varme.
5 minhøj varmeolien skal begynde at glinse - 3
Tilsæt de tørrede chilier og steg dem i ca. 30 sekunder, indtil de begynder at dufte.
1 minhøj varmeduften af chilierne skal komme frem - 4
Tilsæt den marinerede kylling og steg i ca. 5-7 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
7 minhøj varmekyllingen skal være gyldenbrun og ikke længere være pink indeni - 5
Tilsæt hvidløg og forårsløg, og steg yderligere 2 minutter.
2 minhøj varmehvidløget skal dufte, og forårsløgene skal blive let bløde - 6
Tilsæt resterne af soyasaus, sukker og sesamolie, og rør godt rundt i retten.
1 minhøj varmeretten skal være godt blandet og saucen skal dække ingredienserne - 7
Fjern retten fra varmen og bland de ristede jordnødder i.
1 miningen varmejordnødderne skal være jævnt fordelt - 8
Server retten varm, gerne med ris ved siden af.
1 miningen varmeretten skal være varm og nødderne sprøde
Tags
Kommentarer
Den var så lækker med peanuts i!
Kung Pao Kylling var perfekt til aftensmad!
Den var spicy, men jeg elskede den!