spisekunst.dk

Kyllingekebab med tzatziki-twist

kebabkyllingtzatzikigrilletsund
Kyllingekebab med tzatziki-twist

En lækker opskrift på kyllingekebab med en frisk tzatziki-dip, perfekt til en sommergrillfest eller en hurtig middag.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebrystfilet(frisk og af høj kvalitet)
    500 g
  • hvidløg(frisk)
    2 stk
  • paprika(søde eller stærke efter smag)
    1 tsk
  • spidskommen(kan erstattes med andre krydderier)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedre smag)
    1 tsk
  • olie(olivenolie anbefales)
    3 spsk
  • agurk(revet til tzatziki)
    1 stk
  • græsk yoghurt(kan være fedtfattig)
    250 g
  • citronjuice(friskpresset)
    1 tsk
  • dild(frisk eller tørret)
    1 tsk
  • pitabrød(til servering)
    4 stk
  • salatblade(frisk)
    100 g
  • cherrytomater(skiver eller halve)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær kyllingebrystfileterne i strimler.

    5 min
  2. 2

    Bland hvidløg, paprika, spidskommen, salt, peber og olie i en skål. Tilsæt kyllingestrimlerne og marinér i 30 minutter.

    30 min
  3. 3

    Forbered tzatziki ved at blande revet agurk, græsk yoghurt, citronjuice, dild, salt og peber i en skål.

    10 min
  4. 4

    Forvarm en pande over medium-høj varme.

    5 min
    180
    panden skal være varm, men ikke ryge
  5. 5

    Steg de marinerede kyllingestrimler i 10-12 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne.

    12 min
    200
    kyllingen skal være gyldenbrun og saftig
  6. 6

    Varm pitabrødene i ovnen eller på en pande i 2-3 minutter.

    3 min
    180
    brødene skal være varme og bløde

Tags

kebabkyllingtzatzikigrilletsund

Kommentarer

Mette

Den friske tzatziki var prikken over i'et!

★★★★★
Lars

Kyllingen var saftig og velsmagende

★★★★
Ida

Perfekt til en picnic i parken

★★★★