Laks i citronpeber-creme

En lækker ret med saftig laks i en cremet citronpeber-sauce, perfekt til middagsselskaber.
Ingredienser
- laks(ca. 150g hver) (frisk og bæredygtig)4 stykker
- fløde(gerne madlavningsfløde)200 ml
- citron(økologisk for bedre smag)1 stk
- citronpeber(kan justeres efter smag)1 tsk
- frisk dild(hakke fint)2 spsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk
- olie(til stegning)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Sæson laksestykkerne med salt og peber på begge sider.
2 min - 3
Varm olien i en pande over medium høj varme, og steg laksen i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
8 minmedium højlaksen skal være let gylden og let gennemsigtig indeni - 4
I en skål, pisk fløden, saften fra citronen og citronpeber sammen indtil det er godt blandet.
3 min - 5
Tilsæt den hakkede dild til flødeblandingen og rør godt.
2 min - 6
Placer de stegte laksestykker i et ovnfast fad og hæld flødeblandingen over.
2 min - 7
Bag i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil laksen er helt gennemstegt.
20 min180laksen skal være fast og flødeblandingen bobler let
Tags
Kommentarer
Den friske citronsmag passede perfekt til den lækre laks
En let og lækker ret, som var perfekt til aftensmaden
Laks i citronpeber-creme er min favorit til madpakken på arbejdet