spisekunst.dk

Laks i citronpeber-creme

lakscitroncremenemmiddag
Laks i citronpeber-creme

En lækker ret med saftig laks i en cremet citronpeber-sauce, perfekt til middagsselskaber.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • laks(ca. 150g hver) (frisk og bæredygtig)
    4 stykker
  • fløde(gerne madlavningsfløde)
    200 ml
  • citron(økologisk for bedre smag)
    1 stk
  • citronpeber(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • frisk dild(hakke fint)
    2 spsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedre smag)
    1 tsk
  • olie(til stegning)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Sæson laksestykkerne med salt og peber på begge sider.

    2 min
  3. 3

    Varm olien i en pande over medium høj varme, og steg laksen i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.

    8 min
    medium høj
    laksen skal være let gylden og let gennemsigtig indeni
  4. 4

    I en skål, pisk fløden, saften fra citronen og citronpeber sammen indtil det er godt blandet.

    3 min
  5. 5

    Tilsæt den hakkede dild til flødeblandingen og rør godt.

    2 min
  6. 6

    Placer de stegte laksestykker i et ovnfast fad og hæld flødeblandingen over.

    2 min
  7. 7

    Bag i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil laksen er helt gennemstegt.

    20 min
    180
    laksen skal være fast og flødeblandingen bobler let

Tags

lakscitroncremenemmiddag

Kommentarer

Mette

Den friske citronsmag passede perfekt til den lækre laks

★★★★★
Lars

En let og lækker ret, som var perfekt til aftensmaden

★★★★
Camilla

Laks i citronpeber-creme er min favorit til madpakken på arbejdet

★★★★