spisekunst.dk

Lakserillette

snackpålæglaksforret
Lakserillette

Lakserillette er en lækker og cremet smørbar delikatesse lavet med røget laks, flødeost og friske krydderier. Perfekt som pålæg på brød eller som en del af en tapas-anretning.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • røget laks(vælg en god kvalitet)
    300 g
  • en fiskehandler)
    fra
  • flødeost(naturell eller krydret efter smag)
    150 g
  • citronsaft(friskpresset for bedst smag)
    1 stk
  • dild(frisk eller tørret)
    1 tsk
  • forårsløg(finthakket)
    1 stk
  • salt(juster efter smag)
    0.5 tsk
  • peber(friskkværnet for bedst smag)
    0.25 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær den røgede laks i små tern.

    5 min
  2. 2

    I en skål, bland flødeosten sammen med citronsaft, dild, salt og peber.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt den hakkede laks og forårsløg til flødeoste-blandingen og rør forsigtigt.

    5 min
  4. 4

    Lad lakserilletten stå i køleskabet i minimum 30 minutter for at smagene kan udvikles.

    30 min
    køleskab
    blandingen skal være kold og smagene samlede

Tags

snackpålæglaksforret

Kommentarer

Mette

Lakserilletten var perfekt til picnic i parken!

★★★★★
Anders

Den cremede lakserillette med frisk dild var en lækker aftenmad!

★★★★
Ida

Lakserilletten var en skøn andenret til middagsselskabet.

★★★★