spisekunst.dk

Langtidshævet radicchio-paj

vegetariskpajradicchio
Langtidshævet radicchio-paj

En lækker og sund radicchio-paj, der hæver langsomt og giver en fantastisk smag. Perfekt til frokost eller som en let middag.

Tid785 min
Portioner6
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)
    250 g
  • gær(fresk gær anbefales)
    5 g
  • vand(lunkent vand)
    125 ml
  • olivenolie(virkelig god kvalitet)
    50 ml
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • radicchio(frisk og sprød)
    1 stk
  • fetaost(smuldret)
    150 g
  • æg(store æg)
    3 stk
  • fløde(kan være madlavningsfløde)
    100 ml
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • timian(frisk eller tørret)
    1 tsk
  • parmesan(revet til topping)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i det lunkne vand sammen med saltet.

    5 min
    rumtemperatur
    gæren skal være opløst
  2. 2

    Tilsæt hvedemelet og olivenolien, og ælt dejen indtil den er glat.

    10 min
    rumtemperatur
    dejen skal være blød og smidig
  3. 3

    Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 12-24 timer ved stuetemperatur.

    720 min
    stuetemperatur
    dejen skal være dobbelt så stor
  4. 4

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    10 min
    200 grader
    ovnen skal være varm
  5. 5

    Udrul dejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel.

    5 min
    rumtemperatur
    dejen skal dække formen jævnt
  6. 6

    Skær radicchioen i strimler og fordel dem over dejen.

    5 min
    rumtemperatur
    radicchioen skal være jævnt fordelt
  7. 7

    Pisk æggene sammen med fløden, fetaost, peber og timian.

    5 min
    rumtemperatur
    blandingen skal være ensartet
  8. 8

    Hæld æggeblandingen over radicchioen og drys parmesan ovenpå.

    5 min
    rumtemperatur
    tærten skal være jævnt dækket
  9. 9

    Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter indtil den er gylden og fast.

    35 min
    200 grader
    tærten skal være gylden og fast i midten
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad tærten køle af i 10 minutter før servering.

    10 min
    rumtemperatur
    tærten skal være let varm

Tags

vegetariskpajradicchio

Kommentarer

Lotte

Den langtidshævede dej gjorde pajen ekstra sprød og lækker

★★★★★
Nina

Radicchioen gav en skøn bitter smag til retten

★★★★
Mads

Perfekt til frokostbordet med en god salat ved siden af

★★★★