Langtidshævet radicchio-paj

En lækker og sund radicchio-paj, der hæver langsomt og giver en fantastisk smag. Perfekt til frokost eller som en let middag.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)250 g
- gær(fresk gær anbefales)5 g
- vand(lunkent vand)125 ml
- olivenolie(virkelig god kvalitet)50 ml
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- radicchio(frisk og sprød)1 stk
- fetaost(smuldret)150 g
- æg(store æg)3 stk
- fløde(kan være madlavningsfløde)100 ml
- peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk
- timian(frisk eller tørret)1 tsk
- parmesan(revet til topping)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i det lunkne vand sammen med saltet.
5 minrumtemperaturgæren skal være opløst - 2
Tilsæt hvedemelet og olivenolien, og ælt dejen indtil den er glat.
10 minrumtemperaturdejen skal være blød og smidig - 3
Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 12-24 timer ved stuetemperatur.
720 minstuetemperaturdejen skal være dobbelt så stor - 4
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
10 min200 graderovnen skal være varm - 5
Udrul dejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel.
5 minrumtemperaturdejen skal dække formen jævnt - 6
Skær radicchioen i strimler og fordel dem over dejen.
5 minrumtemperaturradicchioen skal være jævnt fordelt - 7
Pisk æggene sammen med fløden, fetaost, peber og timian.
5 minrumtemperaturblandingen skal være ensartet - 8
Hæld æggeblandingen over radicchioen og drys parmesan ovenpå.
5 minrumtemperaturtærten skal være jævnt dækket - 9
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter indtil den er gylden og fast.
35 min200 gradertærten skal være gylden og fast i midten - 10
1
- 11
Lad tærten køle af i 10 minutter før servering.
10 minrumtemperaturtærten skal være let varm
Tags
Kommentarer
Den langtidshævede dej gjorde pajen ekstra sprød og lækker
Radicchioen gav en skøn bitter smag til retten
Perfekt til frokostbordet med en god salat ved siden af