Lemoncurd
dessertsyrcremecitron

Lemoncurd er en lækker, syrlig dessert, der er perfekt som fyld i kager, på brød eller som topping på dessertretter. Denne opskrift giver en rig og cremet curd, der er let at lave.
Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- æg(æg fra frie bur)3 stk
- smag)bedre
- sukker(fint sukker for bedre opløsning)200 g
- citronjuice(friskpresset for optimal smag)100 ml
- smør(usaltet smør for en blødere smag)100 g
- citron(revet skal fra en økologisk citron)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.
5 min - 2
Tilsæt citronjuice og citronskal til æggeblandingen og rør godt.
2 min - 3
Hæld blandingen i en gryde og varm den over lav varme.
15 minlav varmeBlandingen skal tykne og dække bagsiden af en ske, mens du rører kontinuerligt. - 4
Når blandingen er tyknet, tag gryden af varmen og tilsæt smørret. Rør indtil smørret er smeltet og blandet godt.
3 min - 5
Hæld lemoncurd'en gennem en fin si for at fjerne eventuelle klumper, og lad den køle af.
10 min
Tags
dessertsyrcremecitron
Kommentarer
Mette
Lemoncurd er perfekt til at putte på pandekager!
★★★★★
Anders
Jeg tilføjede lidt revet citronskal for ekstra smag.
★★★★★
Lise
Lemoncurd er fantastisk som fyld i cupcakes.
★★★★★