Lime-gnocchi med brødcrunch

Lime-gnocchi med brødcrunch er en lækker ret, hvor bløde gnocchi kombineres med sprøde brødkrummer og en frisk smag af lime.
Ingredienser
- kartofler(melne kartofler som bagekartofler)500 g
- hvedemel(kan justeres efter behov)150 g
- æg(friskæg)1 stk
- lime(zest og saft fra lime)1 stk
- parmesan(nyrevet)50 g
- brødkrummer(kan laves af gammelt brød)100 g
- smør(til stegning)50 g
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl og kog kartoflerne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre.
20 min100kartoflerne skal være let møre og kunne trykkes igennem med en gaffel - 2
Dræn kartoflerne og lad dem dampe af i et par minutter, så de bliver tørre.
3 minn/adamp skal stoppes, og kartoflerne skal være let kølige - 3
Mos kartoflerne grundigt, og lad dem køle af.
5 minn/amosen skal være glat og uden klumper - 4
Tilsæt hvedemelet, ægget, limezest, limejuice, parmesan, salt og peber til kartoffelmosen, og ælt det til en ensartet dej.
5 minn/adejen skal være blød og let klæbrig, men ikke klistret - 5
Del dejen op i portioner og tril dem til lange stænger. Skær dem i 2-3 cm stykker for at lave gnocchi.
10 minn/astykkernes størrelse skal være ensartet - 6
Kog gnocchi i en stor gryde med saltet vand, indtil de flyder til overfladen. Tag dem op med en hulske.
5 min100gnocchi flyder op til overfladen, når de er færdige - 7
I en pande, smelt smørret og tilsæt brødkrummerne. Steg dem indtil de er gyldne og sprøde.
5 minmedel varmebrødkrummerne skal være gyldne og sprøde - 8
Server gnocchi med de sprøde brødkrummer ovenpå.
2 minn/aretterne skal præsenteres pænt og være indbydende
Tags
Kommentarer
Lime-gnocchi var en frisk og lækker variation fra den traditionelle gnocchi
Brødcrunchen gav retten en dejlig knasende tekstur
Lime-gnocchi med brødcrunch var perfekt til picnic i parken