spisekunst.dk

Lime-tartar af laks

tartarelakslimeavocadosushi
Lime-tartar af laks

En frisk og lækker lime-tartar lavet med sushi-kvalitet laks, avocado og en let lime-dressing, perfekt til forret eller let frokost.

Tid22 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • frisk laks(sørg for at bruge sushi-kvalitet)
    200 g
  • lime(friskpresset saft og revet skal)
    1 stk
  • sesamolie(kan erstattes med olivenolie)
    1 tsk
  • soja sauce(vælg en god kvalitet)
    1 tsk
  • forårsløg(finthakket)
    1 stk
  • frisk ingefær(revet)
    1 tsk
  • avocado(moden)
    1 stk
  • tern)
    i
  • salt(smag til)
    1 tsk
  • peber(smag til)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær laksen i små tern og læg dem i en skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt limesaft, limeskal, sesamolie, soja sauce, hakket forårsløg og revet ingefær til laksen.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt avocado-ternene og forsigtigt vend dem ind i laksen.

    2 min
  4. 4

    Smag til med salt og peber, juster efter behov.

    2 min
  5. 5

    Lad tartaren hvile i køleskabet i 10 minutter før servering for at lade smagene blande sig.

    10 min
    køleskab
    tartaren skal være kold ved servering

Tags

tartarelakslimeavocadosushi

Kommentarer

Mette

Lime-tartaren af laks var perfekt til vores picnic i parken.

★★★★★
Anders

Den friske lime gav retten en dejlig syrlighed.

★★★★
Louise

Laksen var så lækker og mørt i denne lime-tartar.

★★★★★