Løg-fondant timbale

En lækker og fyldig timbale lavet med karameliserede løg, fløde, parmesan og æg, perfekt som forret eller som tilbehør til kødretter.
Ingredienser
- løg(gerne gule løg for sødme)500 g
- smør(usaltet smør)100 g
- fløde(brug gerne fuldfed fløde)200 ml
- æg(friske æg)4 stk
- parmesanost(revet)100 g
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)0.5 tsk
- timian(frisk eller tørret)1 tsk
- smør til pensling(til bageformen)10 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Skræl og hak løgene fint. Smelt smørret i en pande over medium varme, tilsæt løgene, og sautér dem i ca. 15 minutter, indtil de er bløde og let gyldne.
15 minmediumløgene er gennemsigtige og har en sød duft - 3
I en skål, pisk æggene sammen med fløden, revet parmesan, salt, peber og timian.
5 miningenblandingen er ensartet - 4
Tilsæt de sauterede løg til ægge- og flødeblandingen, og rør godt rundt.
2 miningeningredienserne er godt blandet - 5
Pensl bageformen med smør og hæld blandingen i formen. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil timbalen er sat og har en let gylden overflade.
35 min180overfladen er gylden og fast - 6
Tag timbalen ud af ovnen, lad den hvile i 10 minutter før du serverer. Skær i skiver og anret på tallerkener.
10 miningenden skal være let at skære i skiver
Tags
Kommentarer
Løg-fondant timbale var perfekt til vores picnic i parken!
Jeg savnede lidt mere ost i retten...
Denne ret var ideel til en hyggelig aften med venner og rødvin.