spisekunst.dk

Løg-fondant timbale

løgtimbalevegetariskdansk mad
Løg-fondant timbale

En lækker og fyldig timbale lavet med karameliserede løg, fløde, parmesan og æg, perfekt som forret eller som tilbehør til kødretter.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • løg(gerne gule løg for sødme)
    500 g
  • smør(usaltet smør)
    100 g
  • fløde(brug gerne fuldfed fløde)
    200 ml
  • æg(friske æg)
    4 stk
  • parmesanost(revet)
    100 g
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk
  • timian(frisk eller tørret)
    1 tsk
  • smør til pensling(til bageformen)
    10 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Skræl og hak løgene fint. Smelt smørret i en pande over medium varme, tilsæt løgene, og sautér dem i ca. 15 minutter, indtil de er bløde og let gyldne.

    15 min
    medium
    løgene er gennemsigtige og har en sød duft
  3. 3

    I en skål, pisk æggene sammen med fløden, revet parmesan, salt, peber og timian.

    5 min
    ingen
    blandingen er ensartet
  4. 4

    Tilsæt de sauterede løg til ægge- og flødeblandingen, og rør godt rundt.

    2 min
    ingen
    ingredienserne er godt blandet
  5. 5

    Pensl bageformen med smør og hæld blandingen i formen. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil timbalen er sat og har en let gylden overflade.

    35 min
    180
    overfladen er gylden og fast
  6. 6

    Tag timbalen ud af ovnen, lad den hvile i 10 minutter før du serverer. Skær i skiver og anret på tallerkener.

    10 min
    ingen
    den skal være let at skære i skiver

Tags

løgtimbalevegetariskdansk mad

Kommentarer

Mette

Løg-fondant timbale var perfekt til vores picnic i parken!

★★★★★
Lars

Jeg savnede lidt mere ost i retten...

★★★★★
Camilla

Denne ret var ideel til en hyggelig aften med venner og rødvin.

★★★★