spisekunst.dk

Løgmarmelade-cupcakes

dessertcupcakesspecialitet
Løgmarmelade-cupcakes

Disse lækre cupcakes kombinerer den søde smag af løgmarmelade med en blød og luftigt dej, toppet med en cremet flødeostefrosting.

Tid40 min
Portioner12
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet)
    200 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 g
  • bagepulver(hjælper cupcakes med at hæve)
    1 tsk
  • salt(fremhæver smagen)
    1 tsk
  • smør(stuetemperatur)
    100 g
  • æg(store æg fra fritgående høns)
    2 stk
  • mælk(kan være sødmælk eller plantemælk)
    1 dl
  • løgmarmelade(hjemmelavet eller køb fra butik)
    150 g
  • flødeost(til frosting)
    100 g
  • flormelis(til at søde frostingen)
    50 g
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C

  2. 2

    Smelt smørret og lad det køle af.

    5 min
    stuetemperatur
    smørret skal være flydende men ikke varmt
  3. 3

    I en stor skål, pisk sukker, smeltet smør, og æggene sammen, indtil blandingen er lys og luftigt.

    3 min
    stuetemperatur
    blendingen skal være glat og let
  4. 4

    Sigt hvedemelet, bagepulveret og saltet i skålen, og tilsæt mælken. Rør forsigtigt indtil alt er godt blandet.

    5 min
    stuetemperatur
    dejen skal være ensartet og uden klumper
  5. 5

    Tilsæt løgmarmelade til dejen og rør forsigtigt for at kombinere.

    2 min
    stuetemperatur
    dejen skal have en let marmeladefarve
  6. 6

    Fordel dejen i cupcakeforme og bag i ovnen i 18-20 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

    20 min
    180
    cupcakes skal være let gyldne og hævede
  7. 7

    Lad cupcakes køle af, mens du laver frostingen. I en skål, pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen indtil glat og cremet.

    5 min
    stuetemperatur
    frostingen skal være blød og ensartet
  8. 8

    Når cupcakes er kølet af, top dem med flødeostefrosting.

    5 min
    stuetemperatur
    frostingen skal være jævnt fordelt

Tags

dessertcupcakesspecialitet

Kommentarer

Mette

Disse cupcakes med løgmarmelade var perfekte til brunchen!

★★★★★
Lars

Jeg var skeptisk, men løgmarmeladen gav en skøn sødme til cupcakesene.

★★★★
Sofie

Løgmarmelade-cupcakes var en sjov og anderledes dessert til festen.

★★★★