spisekunst.dk

Low-fat honninghjerter

snacksunddanskbagværk
Low-fat honninghjerter

Sunde og lækre honninghjerter lavet med fuldkornshvedemel og æblemos, perfekt til en sund snack.

Tid40 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fuldkornshvedemel(kan erstattes med rugmel for en mørkere variant)
    200 g
  • honning(kan justeres efter smag)
    100 g
  • æg(valgfri)
    1 stk
  • for vegansk variant)
    udelades
  • usødet æblemos(tilføjer fugtighed og reducerer fedt)
    50 g
  • kanel(kan tilsættes mere for ekstra smag)
    1 tsk
  • ingefærpulver(kan om ønskes skiftes med frisk ingefær)
    1 tsk
  • natron(hjælper med hævning)
    1 tsk
  • valnødder(hakkede)
    100 g
  • med mandler)
    erstattes
  • rosiner(kan udelades eller erstattes med tørrede frugter)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    oven skal være varm, duften af kanel begynder at sprede sig
  2. 2

    Bland fuldkornshvedemelet, kanel, ingefær og natron i en skål.

    5 min
  3. 3

    I en anden skål, pisk honning, æblemos og æg sammen indtil det er ensartet.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser og rør forsigtigt sammen til en dej.

    5 min
  5. 5

    Fold valnødder og rosiner i dejen.

    3 min
  6. 6

    Sæt bagepapir på en bageplade og form dej til hjerter.

    10 min
  7. 7

    Bag i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.

    20 min
    180
    de skal være let gyldne og dufte dejligt
  8. 8

    Lad honninghjerterne køle af på en bagerist, inden de serveres.

    10 min

Tags

snacksunddanskbagværk

Kommentarer

Maria

Disse honninghjerter er perfekte til en hyggelig picnic i parken med vennerne.

★★★★★
Mette

Jeg synes, at de kunne have været lidt sødere, men ellers var de fine.

★★★★★
Thomas

Det var en lækker overraskelse at finde tranebær i honninghjerterne - det gav en spændende smag.

★★★★