Low-fat honninghjerter

Sunde og lækre honninghjerter lavet med fuldkornshvedemel og æblemos, perfekt til en sund snack.
Ingredienser
- fuldkornshvedemel(kan erstattes med rugmel for en mørkere variant)200 g
- honning(kan justeres efter smag)100 g
- æg(valgfri)1 stk
- for vegansk variant)udelades
- usødet æblemos(tilføjer fugtighed og reducerer fedt)50 g
- kanel(kan tilsættes mere for ekstra smag)1 tsk
- ingefærpulver(kan om ønskes skiftes med frisk ingefær)1 tsk
- natron(hjælper med hævning)1 tsk
- valnødder(hakkede)100 g
- med mandler)erstattes
- rosiner(kan udelades eller erstattes med tørrede frugter)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180oven skal være varm, duften af kanel begynder at sprede sig - 2
Bland fuldkornshvedemelet, kanel, ingefær og natron i en skål.
5 min - 3
I en anden skål, pisk honning, æblemos og æg sammen indtil det er ensartet.
5 min - 4
Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser og rør forsigtigt sammen til en dej.
5 min - 5
Fold valnødder og rosiner i dejen.
3 min - 6
Sæt bagepapir på en bageplade og form dej til hjerter.
10 min - 7
Bag i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.
20 min180de skal være let gyldne og dufte dejligt - 8
Lad honninghjerterne køle af på en bagerist, inden de serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Disse honninghjerter er perfekte til en hyggelig picnic i parken med vennerne.
Jeg synes, at de kunne have været lidt sødere, men ellers var de fine.
Det var en lækker overraskelse at finde tranebær i honninghjerterne - det gav en spændende smag.