Lun laksesalat med dilddressing
salatlaksdildletmiddag

En lækker og sund lun laksesalat med friske grøntsager og en cremet dilddressing. Perfekt til frokost eller let middag.
Tid25 min
Portioner2
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- laks(frisk eller røget laks)400 g
- blandet salat(f.eks. spinat)200 g
- feldsalat)og
- avocado(moden)1 stk
- cherry tomater(halveret)100 g
- creme fraiche(eller græsk yoghurt)1 dl
- frisk dild(hakket)2 spsk
- citronsaft(friskpresset)1 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- olivenolie(til stegning)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered dilddressingen ved at blande creme fraiche, dild, citronsaft, salt og peber i en skål. Rør godt rundt.
5 min - 2
Skær laksen i passende stykker og varm olivenolien i en pande over medium varme.
2 minmedium varmeolien skal være varm, men ikke ryge - 3
Steg laksen i panden i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil den er let gylden og gennemstegt, men stadig saftig.
8 minmedium varmelaksen skal have en let gylden overflade og være let flakket - 4
Imens laksen steger, skyl salaten og fordel den på tallerkener. Tilsæt skiver af avocado og halverede cherry tomater.
5 min - 5
Når laksen er færdig, læg den ovenpå salaten og dryp dilddressingen over retten.
2 min
Tags
salatlaksdildletmiddag
Kommentarer
Mette
Dilddressingen var frisk og lækker!
★★★★★
Jonas
Laksen var perfekt røget og saftig
★★★★★
Camilla
Denne salat er ideel til picnic i parken
★★★★★