Madbrød med kartofler

Madbrød med kartofler er en klassisk dansk opskrift, der kombinerer blød dej med den fyldige smag af kartofler. Perfekt som tilbehør til supper eller som snack med smør.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre konsistens)500 g
- kartofler(skrællet og kogt)300 g
- gær(fresk gær)25 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sukker(for at aktivere gæren)1 tsk
- vand(lunt vand)200 ml
- olie(olivenolie eller solsikkeolie)50 ml
- timian(kan erstattes med rosmarin)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i lunt vand sammen med sukkeret. Lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.
10 min - 2
I en stor skål, tilsæt hvedemelet og saltet. Lav en fordybning i midten og hæld gærblandingen og olien i.
5 min - 3
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Tilsæt de kogte og mosede kartofler samt timian til dejen. Ælt indtil kartoflerne er jævnt fordelt.
5 min - 5
Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 6
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Del dejen i passende størrelse og form dem til brød.
10 min200dejen skal være let at forme - 7
Læg brødene på en bageplade og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
30 min - 8
Bag brødene i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem.
30 min200brødene skal være gyldne og give en hul lyd
Tags
Kommentarer
Fantastisk saftigt brød, perfekt til en picnic i parken
Kartoflerne tilføjer en dejlig tekstur til brødet
Dette madbrød er en fremragende mulighed for en hurtig og lækker frokost