Madspildsbolle

Madspildsbolle er en lækker og kreativ måde at bruge overskydende ingredienser og rester på. Disse boller er bløde, luftige og fyldt med smag.
Ingredienser
- hvedemel(brug gerne overskydende mel fra andre opskrifter)500 g
- mælk(kan være rester fra morgenmad)300 ml
- gær(frisk gær eller tørgær kan anvendes)25 g
- smør(kan være rester fra bagning)50 g
- salt(for at give smag)1 tsk
- sukker(for at aktivere gæren)1 tsk
- æg(kan være rester fra madlavning)1 stk
- rester af grøntsager (f.eks. gulerødder, peberfrugter eller spinat), peberfrugter eller spinat)200 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.
10 minlunkentgæren skal skumme op - 2
Smelt smørret og lad det køle af. Tilsæt det til gærblandingen sammen med ægget og salt.
5 minstuetemperatursmørret skal være flydende men ikke varmt - 3
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt de resterende grøntsager og ælt dem ind i dejen.
10 minstuetemperaturdejen skal være glat og ikke klæbe til hænderne - 4
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minluntdejen skal være lettet og hævet - 5
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
10 min200ovnen skal være varm - 6
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 15 minutter.
15 minstuetemperaturbollerne skal hæve lidt - 7
Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
25 min200bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når man banker på dem
Tags
Kommentarer
Denne madspildsbolle med gulerod og broccoli smager fantastisk!
Perfekt til madpakken med rester af kylling og kartofler
Denne madspildsbolle med hvidløg og persille er virkelig lækker!