Majsmuffin med rødkålscreme

Disse lækre majsmuffins serveres med en cremet rødkålscreme, der giver en spændende smagskombination af sødt og syrligt.
Ingredienser
- majsmel(kan være fint eller groft alt efter præference)200 g
- hvedemel(tilføjer struktur)100 g
- sukker(kan erstattes med honning for en mere naturlig sødme)50 g
- bagepulver(for at sikre at muffins'ne hæver ordentligt)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
- æg(frisk for bedste resultat)2 stk
- mælk(kan være plantebaseret alternativ)250 ml
- olie(kan bruges raps- eller olivenolie)75 ml
- rødkål(frisk og finthakket)200 g
- cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)100 g
- cidereddike(til at give en syrlig smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedre smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C
- 2
I en stor skål, bland majsmel, hvedemel, sukker, bagepulver og salt.
5 min - 3
I en anden skål, pisk æggene sammen med mælk og olie.
5 min - 4
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør forsigtigt, indtil det lige netop er blandet.
3 min - 5
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen i 20-25 minutter.
25 min180muffins'ne er let gyldne og en tandstik kommer ud ren - 6
Imens muffins'ne bager, lav rødkålscremen ved at blande rødkål, cremefraiche, cidereddike og peber i en skål.
10 min - 7
Når muffins'ne er færdige, lad dem køle af i 5 minutter før de tages ud af formen.
5 min - 8
Server muffins'ne lune med en generøs skefuld rødkålscreme ovenpå. - retterne er farverige og indbydende
Tags
Kommentarer
Majsmuffinen var lækker og saftig!
Rødkålscremen gav retten en frisk smag
Perfekt til madpakken med en håndfuld nødder ved siden af