spisekunst.dk

Majsmuffin med rødkålscreme

majsmuffinrødkålcrememadlavning
Majsmuffin med rødkålscreme

Disse lækre majsmuffins serveres med en cremet rødkålscreme, der giver en spændende smagskombination af sødt og syrligt.

Tid45 min
Portioner12
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • majsmel(kan være fint eller groft alt efter præference)
    200 g
  • hvedemel(tilføjer struktur)
    100 g
  • sukker(kan erstattes med honning for en mere naturlig sødme)
    50 g
  • bagepulver(for at sikre at muffins'ne hæver ordentligt)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk
  • æg(frisk for bedste resultat)
    2 stk
  • mælk(kan være plantebaseret alternativ)
    250 ml
  • olie(kan bruges raps- eller olivenolie)
    75 ml
  • rødkål(frisk og finthakket)
    200 g
  • cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    100 g
  • cidereddike(til at give en syrlig smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C

  2. 2

    I en stor skål, bland majsmel, hvedemel, sukker, bagepulver og salt.

    5 min
  3. 3

    I en anden skål, pisk æggene sammen med mælk og olie.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør forsigtigt, indtil det lige netop er blandet.

    3 min
  5. 5

    Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen i 20-25 minutter.

    25 min
    180
    muffins'ne er let gyldne og en tandstik kommer ud ren
  6. 6

    Imens muffins'ne bager, lav rødkålscremen ved at blande rødkål, cremefraiche, cidereddike og peber i en skål.

    10 min
  7. 7

    Når muffins'ne er færdige, lad dem køle af i 5 minutter før de tages ud af formen.

    5 min
  8. 8

    Server muffins'ne lune med en generøs skefuld rødkålscreme ovenpå. - retterne er farverige og indbydende

Tags

majsmuffinrødkålcrememadlavning

Kommentarer

Lise

Majsmuffinen var lækker og saftig!

★★★★★
Jens

Rødkålscremen gav retten en frisk smag

★★★★
Maria

Perfekt til madpakken med en håndfuld nødder ved siden af

★★★★