spisekunst.dk

Majsrelish og krydret oksekød

kødgrilletsommerfest
Majsrelish og krydret oksekød

En lækker kombination af krydret oksekød og sød majsrelish, perfekt til en festmåltid eller som en del af en barbecue.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • majs(frisk eller fra dåse)
    200 g
  • røde peberfrugter(finthakket)
    100 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • æblecidereddike(kan erstattes med hvidvinseddike)
    2 spsk
  • sukker(kan justeres efter smag)
    1 spsk
  • oksekød(hakket oksekød)
    400 g
  • spidskommen(kan erstattes med koriander)
    2 tsk
  • cayennepeber(juster efter ønsket styrke)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolie i en pande over medium varme. Tilsæt løg og sauter i 3-4 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    4 min
    medium
    løgene skal være bløde og gyldne
  2. 2

    Tilføj de hakkede røde peberfrugter og majs til panden. Sauter i yderligere 5 minutter, indtil peberfrugterne er bløde.

    5 min
    medium
    peberfrugterne skal være bløde og majsen varm
  3. 3

    Tilsæt æblecidereddike og sukker til majsblandingen. Rør godt rundt og lad det simre i 2-3 minutter.

    3 min
    medium
    blandingen skal være let syrlig og sød
  4. 4

    Tag majsrelishen af varmen og lad den køle af, mens du tilbereder oksekødet.

    5 min
    ikke relevant
    relishen skal være tempereret
  5. 5

    Brug den samme pande, tilsæt lidt mere olivenolie, og opvarm den over medium høj varme. Tilsæt hakket oksekød.

    1 min
    medium høj
    oksekødet skal begynde at brune
  6. 6

    Steg oksekødet i ca. 8-10 minutter, indtil det er gennemstegt. Krydr med spidskommen, cayennepeber, salt og peber.

    10 min
    medium høj
    oksekødet skal være brunet og krydret
  7. 7

    Server det krydrede oksekød varmt med majsrelishen ovenpå. ved ikke relevant - retterne skal præsenteres pænt på tallerkenen

Tags

kødgrilletsommerfest

Kommentarer

Maria

Majsrelishen gav retten en frisk smag!

★★★★★
Lars

Det krydrede oksekød passede perfekt til grillmaden

★★★★
Charlotte

Denne ret var ideel til en picnic i parken

★★★★