spisekunst.dk

Margrethe Kåle-terte (1972 Robe)

tærtekålvegetariskbrunch
Margrethe Kåle-terte (1972 Robe)

En lækker og nærende tærte fyldt med sauteret kål og ost, perfekt til frokost eller som en del af en brunch.

Tid80 min
Portioner6
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne sigtet)
    200 g
  • smør(koldt og skåret i tern)
    100 g
  • flormelis(kan erstattes med sukker)
    50 g
  • æg(størrelse M)
    1 stk
  • bagepulver(for lettere dej)
    1 tsk
  • kål(f.eks. grønkål eller spidskål)
    300 g
  • hytteost(kan være skyr for en lettere version)
    200 g
  • revet ost(f.eks. cheddar eller mozzarella)
    100 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Bland hvedemel, smør og flormelis i en skål, og ælt det sammen til en crumbly dej.

    10 min
  3. 3

    Tilsæt æg og bagepulver, og ælt til dejen er ensartet.

    5 min
  4. 4

    Tryk dejen ud i en tærteform, så den dækker bunden og kanterne.

    5 min
  5. 5

    Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter, indtil den er let gylden.

    10 min
    180
    bunden skal være let gylden
  6. 6

    Sauter kålen i en pande med lidt olie, indtil den er blød og let karamelliseret.

    10 min
  7. 7

    Bland den sauterede kål med hytteost, revet ost, salt og peber i en skål.

    5 min
  8. 8

    Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og jævn det ud.

    5 min
  9. 9

    Bag tærten i ovnen i 30 minutter, indtil fyldet er fast og toppen er let gylden.

    30 min
    180
    fyldet skal være fast og toppen gylden
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad tærten køle af i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

tærtekålvegetariskbrunch

Kommentarer

Lise

Den var fyldt med friske svampe og smagte skønt!

★★★★★
Peter

En perfekt kombination af kål og bacon, jeg spiste det hele alene!

★★★★
Mette

Den var perfekt til min vegetariske madpakke med masser af grøntsager.

★★★★