spisekunst.dk

Marmeladebagte rødløg

tilbehørbagtløgsød
Marmeladebagte rødløg

Marmeladebagte rødløg er en lækker og sød ret, der passer perfekt som tilbehør til kødretter eller som en del af en tapas-anretning. De bagte løg får en dejlig sødme fra balsamico og honning, hvilket gør dem uimodståelige.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødløg(store og friske)
    4 stk
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedste smag)
    2 spsk
  • balsamicoeddike(kan erstattes med rødvinseddike)
    4 spsk
  • honning(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • salt(eller efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedre smag)
    1 tsk
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Skræl rødløgene og skær dem i halve, så de kan ligge fladt.

    5 min
  3. 3

    Læg de halverede rødløg i et ovnfast fad og dryp dem med olivenolie.

    2 min
  4. 4

    Bland balsamicoeddike, honning, salt, peber og timian i en skål.

    3 min
  5. 5

    Hæld blandingen over løgene i det ovnfaste fad, så de bliver dækket godt.

    2 min
  6. 6

    Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 30 minutter.

    30 min
    180
    løgene er møre og har taget farve
  7. 7

    Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter for at karamellisere overfladen.

    15 min
    180
    overfladen er gylden og let karameliseret
  8. 8

    Tag løgene ud af ovnen og lad dem køle af lidt før servering.

    5 min

Tags

tilbehørbagtløgsød

Kommentarer

Maria

De marmeladebagte rødløg var perfekte til ostebordet

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede lidt timian og det gav en fantastisk smag

★★★★★
Louise

Disse rødløg var en sjov og anderledes tilføjelse til salaten

★★★★