Marmeladebagte rødløg

Marmeladebagte rødløg er en lækker og sød ret, der passer perfekt som tilbehør til kødretter eller som en del af en tapas-anretning. De bagte løg får en dejlig sødme fra balsamico og honning, hvilket gør dem uimodståelige.
Ingredienser
- rødløg(store og friske)4 stk
- olivenolie(ekstra jomfru for bedste smag)2 spsk
- balsamicoeddike(kan erstattes med rødvinseddike)4 spsk
- honning(kan justeres efter smag)2 spsk
- salt(eller efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedre smag)1 tsk
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Skræl rødløgene og skær dem i halve, så de kan ligge fladt.
5 min - 3
Læg de halverede rødløg i et ovnfast fad og dryp dem med olivenolie.
2 min - 4
Bland balsamicoeddike, honning, salt, peber og timian i en skål.
3 min - 5
Hæld blandingen over løgene i det ovnfaste fad, så de bliver dækket godt.
2 min - 6
Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 30 minutter.
30 min180løgene er møre og har taget farve - 7
Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter for at karamellisere overfladen.
15 min180overfladen er gylden og let karameliseret - 8
Tag løgene ud af ovnen og lad dem køle af lidt før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
De marmeladebagte rødløg var perfekte til ostebordet
Jeg tilføjede lidt timian og det gav en fantastisk smag
Disse rødløg var en sjov og anderledes tilføjelse til salaten