spisekunst.dk

Mini Fiskefilet-snitter

fiskdanskfrokostappetizer
Mini Fiskefilet-snitter

Mini fiskefilet-snitter er en klassisk dansk ret, der kombinerer sprøde fiskefileter med lækkert rugbrød og remoulade. Perfekt som en del af en frokost eller som en appetitvækker.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fiskefilet(f.eks. torsk eller rødspætte) (frisk eller optøet)
    400 g
  • hvedemel(kan erstattes med glutenfri mel)
    100 g
  • æg(store)
    2 stk.
  • rasp(brødkrummer eller panko)
    100 g
  • salt(smag til)
    1 tsk.
  • peber(smag til)
    0.5 tsk.
  • citronsaft(friskpresset)
    1 tsk.
  • rugbrødsskiver(kan være groft eller fint)
    4 stk.
  • remoulade(til servering)
    50 g
  • citron(til pynt)
    1 stk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær fisken i mindre stykker

  2. 2

    Drys salt, peber og citronsaft over fisken, og lad den marinere i 10 minutter.

    10 min
  3. 3

    Forbered paneringen ved at placere hvedemelet, æggene

  4. 4

    Varm en pande op ved middel varme, og tilsæt lidt olie.

    5 min
    middel varme
    olien skal være varm, men ikke ryge
  5. 5

    Dyp fisken først i hvedemelet, derefter i æggene og til sidst i raspen, indtil den er helt dækket.

    5 min
  6. 6

    Steg fiskefileterne i den varme olie i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

    8 min
    middel varme
    de skal være gyldne og sprøde, og fisken skal være gennemstegt
  7. 7

    Tag fish fillet snitterne af panden og lad dem dryppe af på et papirhåndklæde.

    2 min
  8. 8

    Server fiskefileterne på rugbrødsskiverne med remoulade og pynt med citron.

    5 min

Tags

fiskdanskfrokostappetizer

Kommentarer

Maria

Disse mini fiskefilet-snitter var perfekte til børnenes madpakker!

★★★★★
Anders

Jeg nød disse snitter med en lækker remoulade til frokost

★★★★
Louise

Mini fiskefilet-snitterne passede perfekt til vores picnic i parken

★★★★