Mini-frikadeller med urtedip

Lækre mini-frikadeller lavet med svinekød og friske urter, serveret med en cremet urtedip. Perfekte til tapas eller som en del af en buffet.
Ingredienser
- hakket svinekød(gerne med lidt fedt for smag)500 g
- løgt(finthakket)1 stk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(juster efter smag)0.5 tsk
- mælk(eller fløde for en rigere smag)1 dl
- æg(for binding)1 stk
- strøbrød(kan være groft eller fint)100 g
- frisk persille(hakket)2 spsk
- frisk dild(hakket)2 spsk
- yoghurt(græsk eller naturel)1 dl
- citronjuice(for friskhed)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered alle ingredienserne. Hak løget, persillen og dilden.
10 min - 2
I en stor skål, bland det hakkede svinekød, løg, salt, peber, mælk, æg og strøbrød. Rør godt sammen, indtil det er ensartet.
5 min - 3
Form små frikadeller af blandingen, cirka på størrelse med en golfbold.
5 min - 4
Varm en pande op med lidt olie over medium varme. Steg frikadellerne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
8 minmediumFrikadellerne skal være gyldne og sprøde udenpå, og gennemstegte indeni. - 5
Mens frikadellerne steger, bland yoghurt, citronjuice, persille og dild i en skål for at lave urtedippen.
5 min - 6
Server de varme frikadeller med urtedippen ved siden af. - Frikadellerne skal være varme, og dippen skal være kølig.
Tags
Kommentarer
Urterne i dippet gav lige det ekstra pift!
Mini-frikadellerne var perfekte til børnenes madpakker
Den friske citronsaft i dippen gjorde retten så frisk og lækker