Mini-kartoffeltortillas med aioli

Lækre mini-kartoffeltortillas, der er perfekte som tapas eller en let forret, serveret med en cremet aioli.
Ingredienser
- små kartofler(gerne nye kartofler)500 g
- æg(friske og økologiske)4 stk.
- fløde(kan erstattes med mælk)1 dl
- olivenolie(til stegning)2 spsk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
- hvidløg(friskpresset til aioli)2 fed
- mayonnaise(kan være hjemmelavet)1 dl
- citronjuice(for friskhed)1 spsk.
- purløg(friskhakket til pynt)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.
10 min - 2
Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i ca. 5 minutter, indtil de er møre, men stadig faste.
5 min100°Cde skal være møre, men ikke falde fra hinanden - 3
Lad kartoflerne dryppe af og køle af.
5 min - 4
Pisk æggene sammen med fløden, salt og peber.
3 min - 5
Varm olivenolien op i en pande over medium varme.
2 minmediumolien skal være varm, men ikke ryge - 6
Placer et lag af kartoffelskiver i panden, hæld derefter æggeblandingen over.
1 min - 7
Steg i ca. 5-7 minutter, indtil æggene er sat, og bunden er gylden.
7 minmediumoverfladen skal være fast, og bunden skal være gylden - 8
Vend tortillaen forsigtigt og steg den anden side i yderligere 3-5 minutter.
5 minmediumbegge sider skal være gyldne og faste - 9
Forbered aiolien ved at blande mayonnaise, hvidløg og citronjuice.
3 min - 10
1
- 11
Server mini-kartoffeltortillasne varme med aioli og pyntet med hakket purløg.
2 min
Tags
Kommentarer
Disse mini-kartoffeltortillas er perfekte til en lille snack!
Aiolien gav lige det ekstra touch til retten
Disse mini-kartoffeltortillas var populære til picnic i parken