Mini Quiche Alsace

Mini Quiche Alsace er en lækker og fyldig tærte, der kombinerer sprød tærtedej med en cremet fyldning af bacon, løg og ost. Perfekt som forret eller til en brunch.
Ingredienser
- tærtedej(kan være færdigkøbt eller hjemmelavet)250 g
- bacon(skåret i små tern)150 g
- løg(finthakket)1 stk
- æg(størrelse M)3 stk
- fløde(kan være madlavningsfløde)200 ml
- revet ost(fx. Gruyère eller Emmental)100 g
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk
- muskatnød(friskrevet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
- 2
Rul tærtedejen ud og læg den i små tærteforme. Prik bunden med en gaffel.
10 minn/aDejen skal være jævnt fordelt uden huller. - 3
Steg baconternene i en pande, indtil de er sprøde. Tilsæt løg og steg videre, indtil de er bløde.
5 minmedium heatBacon skal være gyldent og løgene let gennemsigtige. - 4
Pisk æggene sammen med fløde, salt, peber og muskatnød i en skål.
5 minn/aBlandingen skal være glat og ensartet. - 5
Fordel bacon og løg jævnt i tærtebunden. Hæld ægge- og flødeblandingen over.
5 minn/aBlandingen skal dække fyldet, uden at det flyder over kanten. - 6
Drys revet ost over toppen af quichen.
2 minn/aOsten skal være jævnt fordelt og dække fyldet. - 7
Bag quicherne i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og faste i midten.
30 min180Quichen skal være let hævet og gyldenbrun på toppen. - 8
Lad quicherne køle af i 5 minutter, før de tages ud af formene.
5 minn/aDe skal være let afkølet og kan nemt tages ud.
Tags
Kommentarer
Mini Quiche Alsace er perfekt til brunch med veninderne!
Den sprøde dej kombineret med bacon og løg er fantastisk!
Disse mini quiches var et hit til picnic i parken!