spisekunst.dk

Mini sushi-bidder

sushiappetizerlet mad
Mini sushi-bidder

Disse mini sushi-bidder er perfekte til en appetitvækker eller en let frokost. De kombinerer friske råvarer og smagfulde sushi ris for en lækker oplevelse.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • sushi ris(kan være japanske kortkornede ris)
    200 gram
  • vand(koldt vand til kogning)
    250 ml
  • riseddike(for at give risene smag)
    30 ml
  • sukker(kan udelades for mindre sødme)
    10 gram
  • salt(smag til)
    1 tsk
  • rå laks(sørg for at det er sashimi-kvalitet)
    200 gram
  • avocado(moden og skåret i tynde skiver)
    1 stk
  • nori ark(til rullen)
    4 stk
  • agurk(skåret i stænger)
    50 gram
  • sesamfrø(til drys)
    1 stk
  • soja sauce(til servering)
    50 ml
  • wasabi(til servering)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl sushi risene under koldt vand indtil vandet er klart.

    5 min
    N/A
    Risene skal være rene og klare.
  2. 2

    Læg risene i en gryde med 250 ml koldt vand, bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre i 15 minutter.

    15 min
    lav varme
    Vandet skal være absorberet, og risene skal være møre.
  3. 3

    Tag gryden af varmen og lad risene stå i 10 minutter med låget på.

    10 min
    N/A
    Risene skal være dampede og luftige.
  4. 4

    Bland riseddike, sukker og salt i en lille skål og varm det let, indtil sukkeret er opløst.

    5 min
    lav varme
    Væsken skal være klar og let varm.
  5. 5

    Hæld eddikeblandingen over de varme ris og bland forsigtigt, så risene ikke bliver mosede.

    3 min
    N/A
    Risene skal være glatte og klæbrige.
  6. 6

    Læg et nori ark på en sushi-måtte. Fordel et lag sushi ris jævnt over nori arket, lad en 2 cm kant være fri i toppen.

    5 min
    N/A
    Risene skal dække nori arket til bunden.
  7. 7

    Læg skiver af laks, avocado og agurk i midten af risene.

    2 min
    N/A
    Fyldet skal være jævnt fordelt.
  8. 8

    Rul forsigtigt nori arket med fyldet ind i en stram rulle ved hjælp af sushi-måtten.

    2 min
    N/A
    Rullen skal være stram, men ikke knust.
  9. 9

    Skær rullen i ca. 2 cm tykke skiver med en skarp kniv dyppet i vand.

    5 min
    N/A
    Skiverne skal være ensartede og pæne.
  10. 10

    1

  11. 11

    Drys sesamfrø over sushi-bidderne og server med soja sauce og wasabi.

    2 min
    N/A
    Sushi-bidderne skal være dekorative og indbydende.

Tags

sushiappetizerlet mad

Kommentarer

Mette

Disse mini sushi-bidder med laks var perfekte til picnic i parken.

★★★★★
Jens

Jeg synes, at avocadoen i mini sushi-bidderne passede perfekt til risene.

★★★★
Maria

Mini sushi-bidderne var et hit til børnenes madpakke - nemme at spise og lækre i smagen.

★★★★★