spisekunst.dk

Miniburger med kålbund

burgerkålsundhed
Miniburger med kålbund

En sund og lækker miniburger med kålbund i stedet for brød, fyldt med saftigt kød og smeltet ost.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket oksekød(vildt eller græsopdrættet kød anbefales for bedre smag)
    500 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • æg(frisk æg for bedre bindeevne)
    1 stk
  • kål(hvidkål eller savoykål fungerer bedst)
    200 g
  • gulerod(revet gulerod til fyld)
    100 g
  • løg(finthakket løg for smag)
    100 g
  • cheddarost(revet for nem smeltning)
    100 g
  • burgerdressing(kan være mayo)
    4 stk
  • sennep efter smag)
    eller

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered kålen ved at fjerne de ydre blade og skære den i meget fine strimler.

    10 min
  2. 2

    Bland den hakkede kål med revet gulerod og finthakket løg. Tilsæt ægget og bland godt.

    5 min
  3. 3

    Form kålblandingen til små 'boller' og læg dem på en bageplade.

    5 min
  4. 4

    Bag kålbundene i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil de er let gyldne.

    30 min
    200
    Kålbundene skal være sprøde og gyldne på kanten.
  5. 5

    Imens kålbundene bager, formes bøfferne af hakkekødet og krydres med salt og peber.

    5 min
  6. 6

    Steg bøfferne på en pande over medium varme i 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.

    10 min
  7. 7

    Læg cheddarosten på bøfferne de sidste 2 minutter af stegningen, så den smelter.

    2 min
  8. 8

    Saml miniburgerne ved at lægge en bøf på hver kålbund og tilsætte favoritsauce.

    5 min

Tags

burgerkålsundhed

Kommentarer

Mette

Den sprøde kålbund var en lækker twist!

★★★★★
Peter

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★
Lise

Miniburgeren var lidt tør, men smagen var god

★★★★★